
Google ürünlerinin kaç adet olduğunu hiç merak ettiniz mi? Merakınız için UPGO olarak bir yol bulmuş olabiliriz.
Hangi Google ürün ve hizmetini kullanıyorsunuz ? Ortak cevaplar Gmail, Haritalar ve Play Store olacaktır.
Google bir arama motorundan daha fazlasıdır. Ürünlerini ve hizmetlerini kullanan 1 milyardan fazla kişiye sahip. Youtube ve Drive’dan Haritalara, Ads ve AdWords gibi reklam platformlarına kadar birçok hizmeti vardır. Daha fazla bilgiye sahip olmak sizi heyecanlandırdıysa, o zaman okumaya devam edin, çünkü 250’den fazla ürün ve hizmeti içeren ayrıntılı bir içerik hazırladık.
En Çok Kullanılan Google Hizmetleri
4 Ekim 2021 Alexa istatistiklerine bakacak olursak, ,
Gmail: 1.8 milyardan fazla eposta hesabı ile en çok kullanılan hizmetlerin başında geliyor. En çok tercih edilme nedeni, android cihaz kullanıcılarının en az 1 adet Gmail’e sahip olması.
Translate: Yapay zeka altyapısı geliştikçe çevirilerin doğruluğu da artar. Kullanımı her geçen gün daha yaygın hale gelmektedir.
Haritalar: Google Haritalar, yol tarifi sağlamak için konumunuzu kullanan harita hizmetidir.
Analytics: Google Analytics, insanların web sitenizi nasıl kullandığını, demografik özelliklerini ve ilgi alanlarını ve sayfanın neresinde gezinmeyi bıraktıklarını görmenizi sağlayan ücretsiz bir web analizi hizmetidir.
En çok kullandığınız Google hizmetlerini öğrenmek için Google Hesap Özeti (Google Dashboard) sayfasına gidebilirsiniz.
Google Ürünleri, Hizmetleri ve Araçları: Tam Liste
Size 250’den fazla Google ürünü ve hizmetini ayrıntılı olarak anlatacağız. Google, Ürünlerimiz sayfasında yaklaşık 117 hizmet sunmaktadır.
Bu konu ilginizi çekiyorsa Google Araçları Nelerdir? Detaylı Kullanım Rehberi başlıklı yazımızda hoşunuza gidebilir.
1 . Google / Google Arama (Google Search): Her gün milyarlarca arama yapılır ve internetin en çok kullanılan arama motorudur. 1995 yılında Larry Page’in bir araştırma projesi olarak başladı. 4 Eylül 1998, Menlo Park, Kaliforniya, ABD’de kuruldu.
2. Admob: AdMob’u kullanarak uygulama içi reklamlarla para kazanabilir, gelirinizle uygulamalarınızı büyütebilirsiniz. Omar Hamoui tarafından kurulmuş bir mobil reklamcılık şirketidir. Kasım 2009’da Google tarafından 750 milyon dolara satın alındı.
3. Android: Akıllı telefon, tablet cihazlarının çalışmasını sağlayan, Android İşletim Sistemi, Linux çekirdeğinin değiştirilmiş bir sürümünü kullanır. Dokunmatik ekranlı mobil cihazlar için açık kaynaklı yazılımlar birleştirerek oluşturulmuştur. Open Handset Alliance olarak bilinen ve ticari olarak Google tarafından desteklenen bir geliştiriciler konsorsiyumu tarafından geliştirilip, Kasım 2007’de piyasaya sürüldü.
4. Android Auto: Android işletim sisteminin Otomobiller için değiştirilmiş sürümüdür. Araç göstergesi üzerinde / ses / video/ haritalar gibi uygulamaları bir araya getirir. 25 Haziran 2014: Android Auto, Google I/O 2014’te tanıtıldı. 19 Mart 2015’te piyasaya sürülmüştür.
5. Android Mesajlar: Google Mesajlar uygulaması olarak bilinir. Telefon ve bilgisayar web arayüzü üzerinden, SMS, RCS ve anlık mesajlaşma uygulamasıdır. 2014 yılında piyasaya sürüldü, 1 milyar cihaza yüklenmiştir.
6. Android Pay (Google Pay): Google, mobil cihazlarda uygulama içi, çevrimiçi ve yüz yüze temassız satın alma işlemlerini desteklemek için bir dijital cüzdan platformu geliştirdi. Bu, kullanıcıların Android Pay gibi uygulamaları kullanarak ellerinde nakit para olmadan istedikleri zaman veya yerde Android telefonlarıyla ödeme yapmalarına olanak tanır. 8 Ocak 2018 itibarıyla Google, eski Android Pay ile Google Cüzdan’ı tek bir sistemde birleştirdi. Bu birleşmenin yeni adı Google Pay oldu.
7. Android TV: Android TV, medyayı tüketme şeklimizi sonsuza dek değiştirecek devrim niteliğinde yeni bir platformdur. Özünde sesli arama ve içerik keşfi bulunan AndroidTV, benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunar. Ayrıca, Google Asistan entegrasyonu gibi harika özellikler içerir. Farklı markaların ürettiği Televizyon setleri, tv kutuları ve benzeri cihazlar bu Akıllı TV İşletim sistemini kullanır. Haziran 2014’de tanıtılmıştır
8. Android Wear (Wear OS): Android Wear akıllı saatler, zamanı kontrol etmenin bir yolundan daha fazlasıdır. Kondisyonunuzu takip edebilir, bildirim çubuğunda veya saat yüzüne basarak uyarıları ve mesajlarınıza bakabilirsiniz; Güzel özelliklerinden biri de sürüş sırasında sesli işlemleri aktif hale getirip rota belirlemeniz. Android işletim sisteminin giyilebilir cihazlar için üretilmiş sürümüdür, 2014’te piyasaya sürülmüştür.
9. Blogger: Pyra Labs, Blogger’ı 23 Ağustos 1999’da yarattı. İlk özel blog yayınlama araçlarından biri olarak yaygın hale gelmesiyle tanındı ve sonunda 2003 yılında Google tarafından satın alındı .
10. DoubleClick: Doubleclick, dünyanın en büyük web sitelerinden bazılarına internet reklamcılığı hizmetleri geliştiren ve sağlayan bir şirketti. Buna bir çok dev şirket dahildir. DoubleClick Inc. 1995 yılında Kevin Ryan ve David Rosenman adlı çok genç iki girişimci tarafından başlatılan bir reklam şirketidir. 2008’de Google tarafından 3.1 milyar ABD Doları karşılığında satın alındı. Haziran 2018 yılında yeniden markalaştı. DoubleClick yeni Google Marketing Platform ile birleştirildi.
11. Dart: Dart, Google tarafından desteklenen açık kaynak kodlu programlama dilidir. Programlamada zaman kazandırmak, herhangi bir platformdaki hızlı uygulamalar üretmek ve uygulamaların istemci tarafından optimize edilmesini sağlamak başlıca özellikleridir. Dart, uygulamanızı prototipten üretime kadar verimli şekilde üretmenizi sağlar.
Dart projesi Lars Bak ve Kasper Lund tarafından 2011 ekim ayında tanıtılmıştır.
12. Google.org: Google.org, temiz suya erişim veya gelişmekte olan ülkeler için dijital okuryazarlık gibi bazı büyük küresel zorlukların üstesinden gelmek için hükümetler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve teknoloji şirketleriyle birlikte çalışan Google’ın hayırsever koludur. 2005 yılında kurulmuştur.
13. Aardvark (Arama Motoru): İnsanların sorunlarını paylaştığı ve sosyal ağ benzeri bir arama motorudur. Aardvark 2007 yılında Max Ventilla, Nathan Stoll, Damon Horowitz ve Rob Spiro tarafından kuruldu. San Francisco merkezli bir girişim olan The Mechanical Zoo tarafından geliştirildi. 2009 yılında faaliyete geçti. 2010 yılında Google tarafından satın alındı. 2012 yılında sonlandırıldı.
14. Google Ad Planer: İlk 2008 yılında duyurulan reklam planlama hizmetidir. Son güncellemesiyle Adwords’ün içerisine entegre edilmiştir.
15. Adsense: Google AdSense, Mart 2003’ten beri web sitenizde reklam yayınlayarak para kazanmanın bir yolu olmuştur. Bugün yaklaşık 40 milyon web sitesi Adsense reklamları ile para kazanıyor.
16. Google AdWords (Google ADS): Google ADS, potansiyel müşterilere ulaşmanın uygun maliyetli bir yoludur. Tercihe veya yere göre bir hedef kitleyi hedefleyebilirsiniz ve reklamlarının mesajları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak isteyen reklam verenler için, kısmen gerektiğinden dolayı bugünlerde çok pahalı olan yazılı medya kampanyaları gibi geleneksel araçlardan daha fazla kontrol isteyen reklam verenler için seçenekler sunar. 2000 yılında Beta olarak piyasaya sürülmüştür. 2019’da Google AdWords, Google ADS olarak yeniden markalandı.
UPGO ADS DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
17. Google Satış Ortağı Ağı (Google Affiliate Network): Satış ortağı ağları, getirdiğiniz her müşteri için bir ödeme aldığınız, pazarlamaya dayalı bir ortaklık biçimidir. Burada sitenizde bulunan her reklam tıklaması başına Google’ın size belli bir pay öder. 2007 – 2013 yılları arasında faaliyet göstermiştir.
18. Google Alerts (Uyarılar): Uyarı olarak girdiğiniz Anahtar Kelimeler internette yeni içerik olarak eklendiğinde size mail atacaktır. Örnek kendiniz ya da şirketinizin adı çevrimiçi yeni bir içerikte yer aldığında haber alacaksınız. Google Alerts Naga Kataru’nun fikrini Google kurucularına anlatması sonucu 2003 yılından beri kullanılmaktadır.
19. Google Allo: Android ve IOS için sunulan bir mesajlaşma uygulaması olan Allo, 18 Mayıs 2016’da Google Geliştirici Konferansı’nda duyuruldu. Nisan 2018’de Google’ın Allo’nun gelişimini duraklatıp “CHAT” markası üzerinde çalışacakları bildirildi.
20. Google Analytics: Google Analytics, insanların web sitenizi nasıl kullandığını, demografik özelliklerini ve ilgi alanlarını ve sayfanın neresinde gezinmeyi bıraktıklarını görmenizi sağlayan ücretsiz bir web analizi hizmetidir. Kasım 2005’te hizmeti başlamıştır.
Google Analytics hakkında daha fazla bilgi almak için Google Analytics Kullanım Rehberi ve Tarama Verilerini Google Analytics ile Birleştirmek adlı içerik yazılarımıza bakabilirsiniz. Ayrıca SEO çalışma süreçlerinde en çok kullanacağınız araçlardandır.
21. Google Answers (Yanıtlar): Google Answers, Google tarafından sunulan ücretsiz bir çevrimiçi soru-cevap hizmetiydi. Haziran 2001’de başladı ve 23 Haziran 2014’da sona erdi. Kayıtlı Soru ve cevap ulaşılabilir durumda olup yeni soruları kabul etmemektedir.
22. Google Apps / G Suite / Workspace: Google Apps, iş kullanıcılarının ortak çalışmasına, işlerini daha hızlı yapmasına ve bağlantıda kalmasına yardımcı olan bir yazılım paketidir. Gmail, Takvim, Kişiler, Dokümanlar, Drive ve daha fazlasını içerir. 28 Ağustos 2006 yılında Google APPS olarak hizmete başladı. 29 Eylül 2016’da G Suite olarak yeniden adlandırıldı. 6 Ekim 2020’de Workspace olarak yeniden adlandırılacağı duyuruldu.
23. Google App Engine (GAE): Google’ın altyapısında web uygulamaları oluşturmak ve çalıştırmak için sunulan bulut bilgi işlem platformudur. Geliştiricilerin Google sunucularında barındırılan uygulamalar oluşturmasına, verileri Google’ın bulut depolama hizmetinde depolamasına ve Google’ın diğer hizmetleri ile entegre olmasına olanak tanır. Google I/O 2011’de, duyurulmuştur.
24. Google Assistant: Google tarafından geliştirilen sanal asistan uygulamasıdır. Kullanıcılar, ihtiyaç duydukları bilgileri almak için sesli komutlar, metin mesajları ve arama sorguları aracılığıyla iletişim kurabilir. Örneğin, kullanıcılar şehirlerindeki hava durumu bilgilerini talep edebilir veya belirli bir ülkedeki favori radyo istasyonlarını öğrenebilir. Mayıs 2016’da Google’ın mesajlaşma uygulaması Allo ve sesle etkinleştirilen hoparlör Google Home ile çıkış yaptı.
25. Google Base: Verilerinizi yüklemenize, saklamanıza ve yönetmenize izin veren ücretsiz bir hizmettir. 16 Kasım 2005’te duyurulmuş, Eylül 2010’da sonlandırılmıştır.
26. Google Blog Search (Blog Arama): Google tarafından internette blog aramak için sağlanan bir arama motorudur. Bu hizmet Mart 2005’te başlatıldı ve Mayıs 2011’de durduruldu
27. Google Body (Zygote Body): insan vücudunun çok ayrıntılı 3 boyutlu modelidir. 15 Aralık 2010’da Google Body olarak ortaya çıktı. 13 Ekim 2011’de Google Body sitesi kapandı. Ocak 2012’de ZygoteBody olarak proje yeniden sunuldu. zygotebody.com adresinden ulaşabilirsiniz.
28. Google Bookmarks (Yer İmleri): 30 Eylül 2021’den sonra desteklenmeyecek projedir. Google yer imleri, bağlantıları ve sayfaları düzenli bir biçimde saklayabileceğiniz bir hizmettir. Kullanmak için Gmail hesabı gerektirir. 10 Ekim 2005 tarihinde başlatıldı.
29. Google Books (Kitap Arama Motoru): Google Kitap, kullanıcıların dijital kütüphanedeki kitapları aramasını ve görüntülemesini sağlayan bir Google hizmetidir. Kitaplar Google tarafından taranır ve sonuçta sayfa sayfa görüntülenir. Kullanıcılar, sayfada vurgulanmış olarak görünen belirli anahtar kelimeleri arayabilir. Kullanıcılar, e-kitap olarak mevcutsa kitabın belirli bir bölümünü önizleme yapabilir veya tamamını okuyabilir. Ekim 2004 yılında duyuruldu.
30. Google Books Ngram Viewer: Google Kitaplar Ngram Görüntüleyici, bir kelimeyi veya tümceyi aramak için Google Kitaplar’ı kullanan ve ardından zaman içinde taranan materyallerde kaç kez göründüğünün grafiğini çizen çevrimiçi bir araçtır. Aralık 2010’da yayınlanmıştır.
31. Google Codelabs: Yazılım geliştiricileri için sunulmuş, uygulamalı eğitimler sunar, yazılımlarla deneyler yapmasına izin verir. ilk olarak 16 Kasım 2007’de Android geliştiricileri için içerikler sunmaya başlamıştır.
32. Google Buzz: Google Buzz, kullanıcıların güncellemeleri, resimleri ve videoları paylaşmasına izin veren bir sosyal ağ hizmetiydi. Kullanıcılar ayrıca diğer insanların gönderilerine yorum yapabilir. 9 Şubat 2010’da başlayıp, 15 Aralık 2011’de kapandı.
33. Google Calendar (Takvim): Google takvim, arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla zamanlama bilgilerini paylaşmak için kullanılabilecek bir araçtır. Randevuları, doğum günlerini ve hayatınızdaki diğer olayları takip etmek için de kullanılabilir. 3 Nisan 2006 ‘da Beta testleri başlatılıp, Temmuz 2009’da piyasaya sürülmüştür.
34. Google Cardboard: Bir akıllı telefonu sanal gerçeklik başlığına dönüştürmek için kullanılabilecek düşük teknolojili bir araçtır. Kartondan ve gözünüze tuttuğunuz basit lenslerden yapılmıştır. Google Play Store veya Apple App Store’dan VR uyumlu içeriğe sahip uygulamaları indirebilir, telefonunuzu takabilir, Mars’ta yürümekten oyun oynamaya kadar bir çok şey deneyebilirsiniz. Google I/O 2014 geliştiriciler konferansında tanıtılmıştır.
35. Google Car / Self Driving / Waymo: Trafik kazalarını ve ölümleri azaltmanın bir yolu olarak sürücüsüz araçlar üreten bir Google projesidir. Mayıs 2014’te Google, kendi kendini süren araç filosunu 2015’ten itibaren halka açık yollarda test edeceğini duyurdu. Araçların birden fazla kazaya karıştığı bildirildi. Projeye 17 Ocak 2009 yılında başlanmıştır.
36. Google Chat (Sohbet): İnsanların gerçek zamanlı olarak iletişim kurmasını sağlayan bir araçtır. Kullanıcılar odalar oluşturabilir ve başkalarını katılmaya davet edebilirsiniz. Ayrıca bireylere veya insan gruplarına özel olarak mesaj gönderebilir ve metin, ses veya görüntülü konuşmalar yapmak mümkündür. Google Chat 2017 yılında duyurulup Şubat 2021’de piyasaya sürüldü.
37. Google Checkout: Kullanıcının geleneksel ödeme yöntemlerini kullanmadan çevrimiçi ürün satın almasına olanak tanır. 28 Haziran 2006’de kullanılmaya başlayıp 20 Kasım 2013’te hizmet (o dönemdeki adı Google Cüzdan) Google Pay’ taşındı.
38. Google Chrome: Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. İlk olarak 2 Eylül 2008’de Microsoft Windows için beta sürümü olarak ve 11 Aralık 2008’de kararlı bir genel sürüm olarak yayınlandı. Ocak 2017 itibariyle StatCounter, Google Chrome’un web tarayıcılarının dünya çapında %62 kullanım payına sahip olan en yaygın kullanılan web tarayıcısı olarak açıkladı.
39. Google Chromecast: Bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan TV’nize video, fotoğraf ve müzik akışı yapmanızı sağlayan bir dijital medya oynatıcıdır. TV’nizdeki HDMI bağlantı noktasına takılır. İlk sürümü 24 Temmuz 2013’te piyasaya çıkmıştır.
40. Google Chromebook: Google’ın Chrome OS’sini çalıştıran bir dizi dizüstü bilgisayardır. İlki 2011’de piyasaya sürüldü ve her ikisi de Google tarafından geliştirilen Linux çekirdeği ve Chrome tarayıcı tabanlı bir işletim sistemi çalıştırıyor. 16:9 en boy oranlı ekrana, hafif kasaya, uzun pil ömrüne ve fiyat aralığındaki diğer dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırılabilir donanım özelliklerine sahiptir.
41. Chromebook Pixel: Google’ın Chrome işletim sistemini çalıştıran bir dizüstü bilgisayardır. Google tarafından, şirketin Apple’ın Mac OS X işletim sistemini çalıştıran Apple’ın MacBook Pro serisiyle karşılaştırılabilir donanım üretebileceğini göstermek için 21 Şubat 2013’te üretildi.
42. Google Chronium (The Chromium Projects): Google’ın Chromium Projeleri açık kaynaklıdır ve herkes tarafından ücretsiz olarak incelenebilir ve kullanılabilir. Chronium tarayıcı projesi olarak da bilinen proje, Google Chrome için bir kod adıdır. Projeye 2 Eylül 2008’te başlanmıştır.
43. Google Classroom: Öğretmenlerin ve öğrencilerin ödev oluşturup düzenlemesini, geri bildirim almasını ve birbirleriyle iletişim kurmasını kolaylaştıran ücretsiz bir hizmettir. Google Classroom web sitesi veya iOS ve Android™ cihazlara yönelik uygulamalar aracılığıyla PDF’ler, Google Dokümanlar, web siteleri veya sunumlar gibi dosyaları sınıflarıyla paylaşabilir. 12 Ağustosta 2014’te açılmıştır.
44. Google Cloud: Müşterilerin tüm Google Cloud Platform (GCP) ürünlerinde uygulamalarını oluşturmasına, çalıştırmasına ve yönetmesine yardımcı olan entegre bulut tabanlı hizmetlerden (uygulamalar, altyapı ve API’ler) oluşan bir koleksiyondur. Google bulut ilk olarak 2008’de duyuruldu. İlk hizmet olan Google App Engine, 2008’in başlarında beta olarak yayınlandı. Hizmetin ilk üretim sürümü 13 Kasım 2008’de kullanıma sunuldu.
45. Cloud Search: Kullanıcıların Gmail , Drive , Calendar vb. dahil olmak üzere tüm bulut hizmetlerinde bilgi aramasına olanak tanıyan bir Google hizmetidir. 13 Haziran 2016 ilk sürümü çıkmıştır.
46. Google Cloud Print ( Bulut Yazdırma): Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler dahil olmak üzere evinizdeki veya ofisinizdeki herhangi bir cihazdan yazdırmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir hizmettir. Google Cloud Print ile yazdırmaya başlamak için tek yapmanız gereken bilgisayarınıza ve mobil cihazlarınıza Google bulut yazdırma uygulamasını yüklemek. 16 Nisan 2010’dan beri kullanımdadır.
47. Google Code (Google Developers): Kullanıcıların kaynak kodunu özgürce paylaşmasına, değiştirmesine ve dağıtmasına olanak tanıyan bir yazılım deposudur. GitHub’a benzer ancak daha az proje türüne sahiptir. Google Code, SourceForge’a alternatif olarak 2005 yılında piyasaya sürüldü.
48. Google Contacts: Adres ve telefon rehberinizi yönetmek için Gmail’i kullanmanızı sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Google Contacts, kullanıcıların iletişim bilgilerini çevrimiçi depolamasına, senkronize etmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan bir web uygulamasıdır. 2011 yılında Google’ın Microsoft Outlook, Apple’ın iCloud ve Yahoo! Adres defterine alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Çoğu zaman android telefonunuzdaki numaralar sim kart yerine burada tutulur.
49. Google Contact Lens (Kontakt Lens): Göz sıvısındaki glikoz seviyelerini izlemek için sensörlere sahip tıbbi bir cihazdır. 2013 yılında Google, diyabet hastaları için kan şekeri düzeylerini izlemek için gömülü sensörlü bir kontakt lens geliştirdiğini duyurdu. Lens, küçük bir kablosuz çip ve iki kat yumuşak kontakt lens malzemesi arasına yerleştirilmiş minyatür bir glikoz sensörü kullanarak gözyaşlarındaki glikoz seviyelerini ölçer.
50. Google Contributor: 20 Kasım 2014 yılında kurulan, internette kullanımı ücretsiz olan belirli hizmetler için ödeme yapmanın bir alternatifidir. Bu hizmet, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların ayda 1 veya 2 dolar ödemelerine ve kendi seçtikleri içerik oluşturucuları desteklemelerine yardımcı olur.
51. Google Correlate: Popüler arama terimlerine göre otomatik olarak bir zaman çizelgesi oluşturan bir araçtı. Sistem 2011 yılında Google tarafından oluşturuldu ve 2012 yılında halka açıldı, ancak daha sonra 2015 yılında kullanımdan kaldırıldı.
52. Google Creative Lab 5: Google’ın marka vaadini yerine getirmesine yardımcı olmak için bir tasarım düşünce kuruluşu olarak 2006 yılında kuruldu. Laboratuvarın misyonu, dijital yaratıcılığın sınırlarını zorlayan etkileşimli, ilgi çekici çalışmalar yaratarak Google çalışanlarına ve müşterilere ilham vermektir.
53. Google Cultural Institute: Aralık 2011’de kuruldu ve Google Inc.’in bir parçasıdır. Louvre Müzesi ve Metropolitan Sanat Müzesi de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonlardan milyonlarca öğeyi keşfetmenize olanak tanıyan sanal bir müzedir. Türkiye’den 15 müze kolleksiyonusunda aralarında bulunduğu dünyanın her yerinden 2000’den fazla müze ve arşiv muhteşem bir sanat, mimari ve tarihe göz atın ve keşfedin.
54. Google Currents: Google Currents 2011’de piyasaya sürüldü. Uygulama, kişiselleştirilmiş bir haber toplayıcı görevi görerek kullanıcılara tercihlerine, ilgi alanlarına ve sosyal ağlarına göre özelleştirilmiş yayınlar sunar. 2013 yılına kadar hizmet verdikten sonra sonra Google Workspace içerisinde aynı adı taşıyan farklı bir ürün bulunmaktadır.
55. Google Custom Search Engine (Programmable Search Engine): Google’ın özel arama motoru 2004’te piyasaya sürüldü, ancak yalnızca 2006’da tam işlevsel bir araç haline geldi. Sunucu tarafı veya kullanıcı tarafı özelleştirme seçeneği var. Site içi arama motoru olarak bir web sitesine entegre edilebilir ve kullanıcılar aramalarını favori siteleriyle sınırlayabilir.
56. Google Dashboard: Google Dashboard, Google hesabınızla ilişkili verilerin basit bir görünümünü sağlar.
57. Google Data Studio: İlk olarak 5 Mart 2016’da Google’ın bulut iş biriminin bir parçası olarak piyasaya sürüldü. Etkileşimli raporları ve gösterge tablolarını kolayca oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir araçtır. Verileri görsel olarak sunmak için kullanımı kolay bir arayüz sunar ve Google Analytics ve BigQuery gibi çeşitli kaynaklardan raporlar ve gösterge tabloları oluşturmak için kullanılabilir.
58. Google Daydream: Akıllı telefonlar gibi mobil cihazlarda sanal gerçeklik uygulamalarını görüntülemek için bir kulaklık ve denetleyicidir. Sistem, 18 Mayıs 2016’da Google I/O geliştirici konferansı açılış konuşması sırasında duyuruldu. Şirket tarafından Daydream markası altında yapılan ilk kulaklık olan View, bağımsız bir etkinlik sırasında tanıtıldı. 15 Ekim 2019’da proje durduruldu.
59. Google Design: Google ürünlerinde kullanıcı deneyimi oluşturmaya yardımcı olan küresel bir tasarım ekibidir. Ekip, 2010 yılında mühendislik ve tasarım ekiplerinin ürün problemlerinin çözümünde birlikte yakın çalışmak üzere tek bir grupta birleştirilmesiyle oluşturuldu.
60. Google Desktop: 2005 yılında piyasaya sürüldü. Kullanıcıların yerel veya ağa bağlı bilgisayarlarında dosya aramasına izin veren internet tabanlı bir masaüstü arama aracıydı. Uygulama ayrıca, belirli dosyaların ne sıklıkta kullanıldığını gösteren zaman çizelgeleri de dahil olmak üzere verilerin çeşitli görselleştirmelerini sağladı. Eylül 2011’de üretimi durduruldu.
61. Google Dictionary (Sözlük): Aralık 2004 civarında, Google Sözlük, Google Araç Çubuğunun sözlük bölümü için bir proje olarak başladı. Araç çubuğu, kullanıcıların tarayıcılarına yükleyebilecekleri ve tek bir tıklamayla araç çubuğuna özgü bir dizi özelliğe erişmelerini sağlayan küçük bir yazılım parçasıydı.
62. Google Digital Garage: İlk olarak Kasım 2015’te Japonya’nın Tokyo kentinde yeni başlayanların ve girişimcilerin dijital çağda başarılı olmasına yardımcı olmak için pilot program olarak başladı. Haziran 2016’da Google Dijital Garaj programı dünya çapında resmi olarak başlatıldı. Tokyo’ya ek olarak, San Francisco Google Dijital Garaj için ikinci bir konum olarak eklendi. Mentorluk, çalıştaylar ve ağ oluşturma fırsatları gibi kaynaklar sağlar.
63. Google Directory: 2003’te, kullanıcıların internette bilgi bulmasına yardımcı olmak için “dizin” yapılı ek bir arama motoru olarak piyasaya sürüldü. Site sahipleri tarafından gönderilen web sitelerine bağlantılar içeriyordu. Pagerank ve arama sistemi ile bütünleştirildi. 20 Temmuz 2011’de kullanımdan kaldırıldı.
64. Google Display Network (Google Görüntülü Reklam Ağı): 2005’te piyasaya sürüldü. Bu ağ, internet üzerindeki web sitelerinde reklam görüntülemenize olanak tanıyan bir reklam ağı biçimidir. Ürün veya hizmetinizle alakalı web sitelerine reklam hedefleyerek çalışır. Bu, potansiyel müşterilerin reklamınızı görme ve tıklama olasılığını artırır, bu da onların ürününüzü satın alma veya hizmetinizi kullanma olasılığını artırır. Google ADS içerisinde birleşiktir.
65. Google Docs (Google Dokümanlar): 2006’da başlatıldı. Bu program, kullanıcıların bir web tarayıcısı aracılığıyla dokümanlar oluşturmasına, düzenlemesine ve başkalarıyla birlikte dokümanlar üzerinde ortak çalışmasına olanak tanır.
66. Google Domains: Google Inc.’e ait bir alan kayıt hizmetidir. Hizmet, uzun yıllardır pazar lideri olan GoDaddy ve Network Solutions gibi benzer hizmetlerle rekabet edebilmek için 13 Haziran 2014’te başlatılmıştır.
67. Google Drive: Google, kullanıcıların dosyaları çevrimiçi depolamasına izin vermek için 2012’de Google Drive’ı başlattı. Kullanıcılar hizmet üzerinden ücretsiz olarak kendi dosyalarını yükleyebilir veya yeni dosyalar oluşturabilir ve yapılan tüm düzenlemeler otomatik olarak kaydedilir. Hizmet ayrıca, kullanıcıların belirli belgeleri bulmasını sağlayan bir arama işlevi içerir.
68. Google Duo: Google Duo, kullanıcıların yüksek kaliteli görüntülü görüşme yapmasına olanak tanıyan, Google’ın sunduğu bir görüntülü arama uygulamasıdır. 16 Ağustos 2016’da piyasaya sürüldü. Hizmet “basit” olacak şekilde tasarlanmıştır ve iOS, Android ve bilgisayarlarda çalışır
69. Google Duplex: Mayıs 2018’de Google I/O’da duyuruldu. Google Duplex, Google Asistan’ın telefon üzerinden “gerçek dünya” görevlerini yerine getirmek için doğal konuşmalar yapmasına olanak tanıyan yeni bir teknolojidir. Teknoloji, belirli randevu türlerini planlamak gibi belirli görevleri tamamlamaya yöneliktir. Örneğin, Google Asistan bir kuaför salonunu arayabilir ve sizin için randevu alabilir. Gerekli tüm arka plan işlerini kendisi yapabilir
70. Google Earth: Google Earth, çevrimiçi bir sanal küre, harita ve coğrafi bilgi programıdır. Şehirlerin veya gezegendeki diğer yerlerin uydu görüntülerini görmenizi sağlayan ücretsiz bir programdır. Belirli alanları yakınlaştırabilir, mesafeleri ölçebilir ve hatta fotoğraf çıktısını alabilirsiniz. Projeye 11 Haziran 2001’de başlandı. 2004 yılında Google tarafından satın alınan Keyhole, Inc. tarafından geliştirilen Keyhole EarthViewer’ın özellikleri bugün kullandığım Google Earth’ün il sürümü ortaya çıktı.
71. Google Earth VR: 16 Kasım 2016’da piyasaya sürüldü. Bu sanal gerçeklik yazılımı, kullanıcıların dünyanın dört bir yanındaki yerleri kendi başlarına veya bir tur rehberiyle keşfetmelerine olanak tanır. Ayrıca, kullanıcıların bu konumlarda seyahat ederken öğrenebilecekleri geçmiş bilgileri de içerir.
72. Google Expeditions: Google tarafından geliştirilen bir sanal gerçeklik yazılımıdır. Öğrenciler ve öğretmenler için sürükleyici ve etkileşimli bir deneyim oluşturmak için Google Cardboard ve akıllı telefonu birleştirir. Bu programın fikri, 2015 yılında başlayan Expeditions Pioneer Programının başarısından geldi. Her iki programın da amacı, sanal gerçeklik teknolojisini sınıflara getirmek ve böylece sanal gerçeklik teknolojisini eğitimde kullanmaktı.
73. Google Express: Yerel mağazalardan aynı gün teslimat sağlayan bir Google hizmetidir. 2013 yılında San Francisco Körfez Bölgesi’nde kullanıma sunulduğunda başlangıçta Google Shopping Express olarak adlandırılıyordu. 2016’da hizmet daha fazla alanı kapsayacak şekilde genişletildi ve Google Express olarak yeniden adlandırıldı.
74. Google Fast Flip: Betası Eylül 2009 TechCrunch 50’de Google Labs tarafından tanıtıldı. Haber yayını yapan sitelerinden özet resimli ve yazılı görüntüleri bir araya getirerek isteden haberler kaynaklarına daha doğru ve daha hızlı erişim hedeflendi. Hizmet çeşitli nedenlerle bazı çevrelerde eleştirildi. Google’ın 2 Eylül 2011’de sonbahar temizliği adı verdiği duyuruda sonlandırılan hizmetler arasında yer aldı.
75. Google Fi: 22 Nisan 2015’te duyuruldu. Hem T-Mobile hem de Sprint ağlarında çalışan bir kablosuz telefon hizmetidir. Bu hizmetin temel amacı, kullanıcılara farklı türdeki internet bağlantılarını kullanarak daha iyi kapsama alanı sağlamak ve onu diğer kablosuz servislerden daha güvenilir hale getirmektir.
76. Google Fiber: Saniyede 1 gigabit hızlarda internet bağlantısı sağlayan bir fiber optik ağdır. Ayrıca televizyon, telefon ve ev güvenlik hizmetlerini de içerir. 2010 yılında tanıtıldı ve kullanıma sunulduğu ilk şehir Kansas City oldu.
77. Google Finance (Finans): 21 Mart 2006’de kullanıma sunuldu. Hisse senetleri, tahviller, yatırım fonları ve vadeli işlem sözleşmeleri dahil olmak üzere diğer finansal menkul kıymet türlerinin performansını izlemek için tasarlandı. “Google Finans, Google Haberler’den en son gerçek zamanlı finans haberlerini ve hisse senedi fiyatlarını sağlayan bir borsa aracıdır.”
78. Google Firebase: Geliştiricilerin uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan bir platform olarak 2011’de kurulan bağımsız bir şirkettir. Kuruluşundan dört yıl sonra (2014) Google tarafından satın alınır. Firebase iki ürün sunar: Mobil uygulama geliştirme için Firebase ve çevrimiçi bir veritabanı olan Firestore vardır.
79. Google Fit: Google I/O 2014’te duyuruldu ve 28 Ekim 2014’te halka açıldı. Google Fit’in amacı, Android kullanıcılarının fitness verilerini birden fazla uygulama ve cihazdan takip etmeleri için tek bir yer sağlamaktır. Ayrıca, geliştiricilerin Google Fit ile etkileşime girebilecek uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan bir API sağlar.
80. Google Flights: 2011 yılında piyasaya sürüldü. Başlangıçta ‘Flights’ olarak adlandırıldı ve kullanıcılara oteller, kiralık yerler ilgili diğer şeylerin yanı sıra uçak biletleri hakkında bilgi sağlayan bir çevrimiçi seyahat hizmetidir.
81. Google Fonts (Google Web Yazı Tipleri): Google Fonts Ekibi, web geliştiricilerinin web sitelerine hızlı bir şekilde özel yazı tipleri eklemelerine olanak sağlamak için geliştirdi. Dünya çapındaki bağımsız dökümhanelerden 1000’den fazla ücretsiz ve açık kaynaklı yazı tipini içerecek şekilde genişledi. Haziran 2013’te piyasaya sürüldü. Hizmet, API ve CSS dosyaları aracılığıyla web fontlarına erişim sağlar.
82. Google Fuchsia: Google tarafından geliştirilen yeni bir işletim sistemidir. Son raporlara göre, yeni işletim sistemi önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek ve 2021 yılında ilk kez bir cihaza yüklenerek tanıtıldı. Eylül 2016’da bu işletim sistemi hakkında birçok söylenti ortaya çıktı ve bu da çok fazla kafa karışıklığına neden oldu. Resmi bir duyuru olmadan, Github’un depolarında tesadüfen görünen kod dosyaları haberlere konu olmuştur.
83. Google Fusion Tables: Kullanıcıların elektronik tablolar ve veritabanları dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan veri yüklemesine olanak tanıyan, ortak çalışma sistemine uygun ücretsiz bir Google hizmetidir. Veriler manuel olarak eklenebilir veya diğer kaynaklardan içe aktarılabilir. 9 Haziran 2009’da başlatıldı ve 3 Aralık 2019’da Proje durduruldu.
84. Google Friend Connect (GFC): Blog gönderilerinizi Google kişilerinizle paylaşmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir sosyal ağ sitesidir. Ayrıca hangi arkadaşlarınızın blogunuzu ziyaret ettiğini ve okuduklarını da görebilirsiniz. 2008 yılında hizmet vermeye başlayıp, 11 Ocak 2016 tamamen durdurulmuştur.
85. Google Gboard: Android ve iOS işletim sistemleri için bir klavye uygulamasıdır. 2016 yılında piyasaya sürüldü ve dünya çapında çok kullanılan klavye uygulamalarından biri oldu. Uygulamanın ana işlevlerinden biri web sonuçları üretmek olsada Nisan 2020”den sonra bu özellik kaldırıldı.
86. Google Gears: web uygulamalarının verilerini kullanıcının bilgisayarında yerel olarak depolamasına olanak tanıyan açık kaynaklı bir tarayıcı uzantısıdır. Google Gears ilk olarak 2008’de piyasaya sürüldü ve en son kararlı sürümü olan 22 Şubat 2010’da piyasaya sürüldü. Daha sonra HTML5’i desteklemek amacı ile yeni bir sürüm ortaya çıkartılmadı.
87. Google Glass (Gözlük): 2013 yılında piyasaya sürüldü. Cihaz, bilgi alıp gönderebilen optik başa takılan ekrana sahip giyilebilir bir bilgisayardır. Komutları girmek için doğal konuşma dili işlemeyi kullanır ve ayrıca resim çekmek için kamera, bilgileri görüntülemek için bir ekrana sahiptir. 2014 yılında Google, tasarımıyla ilgili sorunları öne sürerek birinci nesil Google Glass’ın üretimini durdurdu. Google Glass Enterprise Edition 2 ile üretimi devam etmektedir.
88. Google Go (Golang): Google tarafından geliştirilen programlama dilidir. Şirket, dili “basit, güvenilir ve verimli yazılım oluşturmayı kolaylaştıran yeni bir açık kaynaklı programlama dili” olarak tanımladı. 2007’de geliştirilmeye başlanıp 2009’da duyuruldu. 9 Eylül 2021 tarihli. 1.17.1 en son çıkan sürümüdür.
89. Google Grants (Hibeler): Kar amacı gütmeyen kuruluşlara dijital projelerinde yardımcı olmak için 2003 yılında Google tarafından tanıtılan bir hayırseverlik programıdır. Eski adıyla Adwords’ün (Ads) içinde başladı. Programın temel amacı, kar amacı gütmeyen kuruluşların internet ile sosyal sorunlarını çözmek, ihtiyaç sahibi insanlar için fırsatlar yaratmak ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için bağışlar sağlamak ve kuruluşlara sağlanan belirlenmiş miktarda ücretsiz Adwords reklamları ile tanıtım yapmaktır.
90. Grasshopper: Learn to Code: Google’ın çevirimiçi JavaScipt eğitim kursudur. Yeni başlayanların akıllı telefonlarında kod yazmayı öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır uygulamadır. İsterseniz bilgisayar ile kullanılabilir. Ayrıca Eğitimin sonunda size yazdırılabilir sanal sertifikalar sunmaktadır. IOS ve Android sürümleri 2018 yılında çıkmıştır.
91. Google Groups: 12 Şubat 2001’de faaliyete geçti. Google Grupları, tek bir e-posta adresi kullanarak insan gruplarına e-posta göndermenize olanak tanıyan bir hizmettir. Ayrı e-postalar yazmak yerine, listedeki herkese bir e-posta gönderebilirsiniz ve Google bunu bölerek herkese gönderir.
92. Google Hangouts: 5 Mayıs 2013’te piyasaya sürüldü. Google Hangouts, kullanıcıların başkalarıyla mesaj, metin ve görüntülü sohbet göndermesine olanak tanıyan bir iletişim platformudur. Kullanıcılar ayrıca fotoğraf ve video paylaşabilir.
93. Google helpouts: 2013 Kasımında tanıtılan bir hizmetti. Google Helpouts, yemek pişirmeden dansa ve komediye kadar çeşitli konularda uzmanlarla canlı görüntülü sohbetler için çevrimiçi bir pazar yeriydi. Kullanıcıların, yanıt ve tavsiye sağlayabilecek uzmanlarla görüntülü sohbet yoluyla uzaktan bağlantı kurmasını sağladı. Google Helpouts, hizmet erişimi sağladığı için Skype gibi diğer hizmetlerden farklıydı. 20 Nisan 2015’te resmi olarak kapatıldı.
94. Google Health: Google’ın 20 Mayıs 2008’de başlattığı kişisel sağlık kayıtları platformudur. Hastalar tıbbi kayıtlarını bulutta saklayabilir ve doktorlar veya aile üyeleriyle paylaşabilir. Google Health kullanıcıları ayrıca kalori alımı, kalp atış hızı, kan basıncı, kilo vermede ilerleme ve ilaç uyumu gibi fitness hedeflerini de takip edebilir.
95. Google Hire: 2017’de kullanıma sunulan profesyonel bir işe alım aracıdır. Bu çevrimiçi platform, işverenlerin ücretsiz olarak iş ilanları yayınlamasına olanak tanır. Ayrıca başvuru sahiplerinin iş bulmasına ve uygulama veya web sitesi aracılığıyla başvuru yapmasına yardımcı olur. 1 Eylül 2020’de sona ermiştir.
96. Google History: Google hizmetleri kullanırken arama geçmişiniz gibi bilgiler kaydedilir. Bunların içinde web ve uygulama etkinliği, Konum geçmişi ve Youtube geçmişi vardır. İsterseniz kayıt alma özelliği kapatılabilir.
97. Google Home (Nest): Kullanıcıların Google ile etkileşim kurmasını sağlayan akıllı bir ev hoparlörüdür. Cihaz, müzik çalabilen, akıllı cihazları kontrol edebilen ve bilgi sağlayabilen sesle etkinleştirilen bir asistana sahiptir. Kullanıcılar ayrıca hava durumu, trafik koşulları, haber raporları ve daha fazlasıyla ilgili soruların yanıtlarını alabilir. 2016 yılında üretilmiştir. 2017 yılında mini ve max modelleri ile iki farklı modeli daha piyasaya sürüldü.
98. Google Ideas (Jigsaw): 2010 yılında Google’ın kullanıcılarına önyargıları anlamalarına ve tanımalarına yardımcı olmak için sunduğu bir hizmettir. Bu araç, çevirimiçi ayrımcılık ve taciz ile ilgili durumları azaltmak için geliştirilmiştir.
99. Google Image Search (Görseller): 2001 yılında tanıtıldı. Kullanıcıların anahtar kelimelerle resim aramasına izin verdi. Bu yeni teknoloji, benzer görselleri aramalarına ve aradıklarını daha hızlı bulmalarına olanak tanıdığından, insanların resim arama şeklini iyileştirdi.
100. Google Input Tools: Temmuz 2012’de piyasaya sürüldü. Kullanıcıların ekran klavyesini kullanarak kendi ana dillerinde yazmalarına olanak tanıyan bir Chrome uzantısıdır. Araç, Çince, Japonca, Korece, Rusça, Hintçe, Fransızca ve İspanyolca dahil olmak üzere birçok fazla dilde yazmaya imkan verir. 2018 yılında kaldırılmıştır.
101. Google Jamboard: 23 Şubat 2017’de piyasaya sürüldü. 55 inç dokunmatik ekrana ve dijital kaleme sahip etkileşimli beyaz tahta, ortak çalışma için tasarlanmıştır. Şirketin Chromebook’larından farklı olarak klavye veya fare yoktur. Kullanıcılar, sunumları paylaşmak ve belgeler, elektronik tablolar ve çizimler üzerinde işbirliği yapmak için akıllı telefonlarından veya tabletlerinden ona bağlanabilir.
102. Google Jump VR: Deneyimlerimizi kaydetme ve görüntüleme şeklimizde devrim yaratacak giyilebilir bir kameradır. Kamera her saniye 360 derecelik bir görüntü yakalayarak maceralarınızı tekrar tekrar yaşamanıza olanak tanır. Google Jump ile deneyiminizi arkadaşlarınızla ve ailenizle gerçek zamanlı olarak veya daha sonra YouTube veya Google+ üzerinden paylaşabilirsiniz. Google Jump, Google’ın 2015 yılında başlattığı bir sanal gerçeklik yayın platformudur. Düşük ilgi ve yetersiz uygulama nedeniyle 2019’da kullanımdan kaldırıldı.
103. Google Keep: 20 Mart 2013 yılında yayınlandı. Kullanıcıların not almasına, liste oluşturmasına ve hatırlatıcı yapmasına olanak tanıyan bir not alma uygulamasıdır. Google Dokümanlar’ı içerisinde barındırır.
104. Google Knol: 2008 yılında Google tarafından başlatıldı. Kullanıcıların içerik oluşturmasına ve diğer kullanıcılarla paylaşmasına izin veren çevrimiçi bir ansiklopedidir. Google Knol konsepti, kullanıcıların ekrandaki bilgileri düzenlemesine izin verdiği için Wikipedia’dan ilham almıştır. 2012 yılında erişimi durdurulmuştur.
105. Google Latitude: Kullanıcıların konumlarını paylaşmasına olanak tanıyan bir Google konum paylaşım hizmetiydi. Android, iOS ve Blackberry cihazlarda mevcuttu. İlk olarak 5 Şubat 2009’da piyasaya sürüldü, Kullanıcıların tam konumlarını iş, aile ve arkadaşları arasında paylaşmalarına izin verdi. 9 Ağustos 2013’da kullanımdan kaldırıldı. 2017’de bu özellik Google Haritalara eklendi.
106. Google Lens: 18 Mayıs 2017’de Google I/O sırasında duyuruldu. Resimlerdeki nesneleri tanımlamak için yapay zeka kullanır. Google Asistan’ın yardımıyla çalışır.
107. Google Lively: Google’ın Temmuz 2008’de duyurduğu bir sanal topluluk platformuydu. Sosyal medyanın yoğun kullanıcıları olarak kabul edilen gençleri ve genç yetişkinleri hedef aldı. Hizmet, kullanıcıların bir avatar oluşturmasına, dünyanın her yerinden diğer üyelerle sohbet etmesine, oyun oynamasına ve fotoğraf veya video paylaşmasına izin verdi. Google siteyi 31 Mart 2008’de kapattı.
108. Google Local Business Center: İşletme sahiplerinin işletmelerinin çevrimiçi varlığını yönetmelerine yardımcı olmak için 2011’de Google tarafından başlatılan ücretsiz bir işletme yönetimi sistemidir. Google Haritalar ve Google+’yı işletmeyle ilgili güncellemeler yayınlamak, incelemelere yanıt vermek ve müşterilerle bağlantı kurmak için kullanılabilecek tek bir yerde birleştirir.
109. Google Loon: dünyanın uzak bölgelerine internet erişimi sağlamayı amaçlayan bir Google X projesidir. 2011 yılında ortaya çıkmış, 11 Temmuz 2018’de Google X’den Alphabet Inc.’nin yan kuruluşuna geçiş yapmıştır. 21 Ocak 2021’de kapatılacağı açıklanmıştır.
110. Google Mail (Gmail): 1 Nisan 2004’te kuruldu. Hizmet 7 Şubat 2007’de başlatıldı. Bu yeni hizmet, önceki mail hizmetlerine göre daha fazla depolama alanına sahiptir. Ayrıca, gelen iletileri yasal veya spam olarak otomatik olarak tanımlayan ve etiketleyen ve bunları ilgili klasörlere ekleyen bir spam filtresi de içeriyordu. Dünyada en çok kullanılan mail hizmetidir.
111. Google Maps(Haritalar): Geçmişi 2001 yılına dayanmaktadır. İlk olarak Where 2 Technologies (2004) ve Keyhole Incorporated (2001) adlı iki şirket tarafından geliştirilmiştir. İlki, web üzerinde harita görüntüleme teknolojisini geliştirirken, ikincisi uzak konumlar hakkında veri toplamayı mümkün kılacak teknolojiler geliştirmeye odaklandı.Google tarafından sağlanan bir haritalama hizmetidir. Hizmet, kullanıcıların Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Asya, Avustralya ve Kuzey yarımkürenin yanı sıra Okyanusya’nın çoğu da dahil olmak üzere Dünya yüzeyinin değişen çözünürlüklerindeki uydu görüntülerini görüntülemelerine olanak tanır. Kullanıcılar, araba kullanma, yürümeyi içeren yol tarifleri bulmak için işletme veya ev adresleri arayabilir.
112. Google Maps Pin: 2005’te Google, işletmelerin konumlarını Google Haritalar’a sabitlemek için ortaya çıkarttı. Bu, tüketicilerin ad veya adres yazarak işletmeleri bulmasına yardımcı oldu. Ortası boşluklu ters çevrilmiş su damlası şeklinde simge kullanılır. 2020’de bu simge Google Haritalar resmi simgesi olmuştur.
113. Google Marketing Platform: 24 Temmuz 2018’de sunuldu. Temel amacı, işletmelerin çevrimiçi reklamları planlamalarını, satın almalarını ve yönetmelerini kolaylaştırarak reklam harcamalarını takip etmelerine ve reklam harcamalarından daha fazlasını elde etmelerine yardımcı olmaktır. Google Arama ve Google Görüntülü Reklam Ağı’ndaki reklamlara yönelik teklifleri yönetmek için kullanılır.
114. Google Mars: NASA’nın Viking projesinden ve diğer kaynaklardan gelen verileri kullanarak Mars görüntüleri için bir arama motoru geliştirme projesinin kod adıdır. 2009′ yayınlanmıştır.
115. Google Meet (Hangouts Meet): 9 Mart 2017’de resmi olarak kullanıma sunuldu. Google Meet, aynı anda en fazla 100 kişiyle sohbet etmenizi sağlayan ücretsiz bir video konferans uygulamasıdır. Kullanıcıların ekranları, fotoğrafları ve videoları paylaşmasına olanak tanır. Ayrıca, aramalar sırasında daha iyi ses kalitesi sağlayan gelişmiş ses kontrollerine sahiptir.
116. Google Moderator: Google’ın dünyanın her yerinden kullanıcılardan fikir toplayabilmesi için alışılmışın dışında düşünmesini sağlayan bir araçtır. Moderatör, akla gelebilecek herhangi bir konu etrafında yeni çevrimiçi toplulukların oluşturulmasını kolaylaştıran ve ardından İnternet bağlantısı olan herkesin bu sohbetlere katılmasını sağlayan çok dilli bir topluluk oluşturma aracıdır. Eylül 2008’de başlayıp 30 Haziran 2015’te sona ermiştir.
117. Google Moon: 2007’de kullanıcılara ayda nasıl olacağının 3 boyutlu bir temsilini göstermek için geliştirildi. Herkesin ay yüzeyinde gezinebilmesi ve kraterler ve tepeler gibi oluşumları keşfedebilmesi için tasarlandı. Google’a göre bu proje, insanların uzay araştırmalarına ve teknolojinin hayatımızı nasıl etkilediğine olan ilgisini teşvik etmeyi amaçlıyordu.
118. Google Music: Google’a ait bir dijital medya mağazası ve müzik akışı hizmetiydi. 15 Mayıs 2011’de ilan edildi ve aynı yılın 16 Kasım’ında piyasaya sürüldü ve Google Play uygulamasına dahil edildi. 2020’de ve tüm müzik hizmetlerinin YouTube Music ve Google Podcast uygulamalarında birleştirilmesine karar edildi.
119. Google Music Timeline: Zaman Çizelgesi, Google Müzik’in bir özelliğidir. Google Play’den satın aldığınız veya kitaplığınıza yüklediğiniz müzikleri keşfetmenin ve sırada ne olduğunu görmenin kolay bir yolunu sunar. Yıllar ve aylar arasında kolayca geçiş yapabilir, hatta her yıl için kronolojik sırayla görebilirsiniz.
120. Google My Business: 2011 yazında Google tarafından başlatıldı. Küçük işletmelerin, Google’ın arama motoru, yerel haritaları ve özelleştirilmiş web sitesi benzeri ücretsiz araçlarını kullanmasını sağlar ve internette daha fazla aktif olmalarına yardımcı olur.
121. Google Nest: bir ev otomasyon cihazıdır. Kullanıcılar sistemle ısıtma, aydınlatma ve daha fazlasını kontrol edebilir. Nest 2010 yılında kuruldu. Google, Nest şirketini 2014’te 3.2 milyar dolara satın aldı. Aynı yıl Google, Dropcam’i de satın alarak Nest’e entegre etti.
122. Google News, News Archive Search & Google News Timeline (Haberler): 2002 yılında piyasaya sürüldü ve binlerce yayıncıdan gelen haberleri toplayan ve bunları kullanıcılara ileten bir platform oluşturdu. Çevrimiçi haberler için önde gelen kaynaklardan biri haline geldi ve 70’den fazla dilde mevcut.
123 Google News Lab: Haber sektörünün gelişmesi sağlamak ve sorunlarını çözmek için haber kuruluşlarıyla çalışan, 2015’te kurulmuş bir girişimdir.
124. Google Nexus: Google’ın ilk Nexus telefonu Kasım 2010’da piyasaya sürüldü. 3.7 inç ekrana sahipti, Android 2.3 Gingerbread çalıştırıyordu ve görüntülü sohbet için öne bakan kamera ve arkaya bakan 5 MP kamera ile geldi. 2017 yılına kadar 13 farklı Nexus marka tablet ve telefon üretilmiştir. Bu tarihten sonra yeni model üretimleri yapılmadı.
125. Google Nexus Player: HDMI kablosu ile TV’ye bağlanabilen bir Android medya oynatıcıdır. Özellikleri arasında sesli arama, oyun oynama ve diğer mobil cihazlardan medya akışı yapma yeteneği bulunur. Ekim 2014’te piyasaya sürülüp, 2018’de üretimi durdurulmuştur.
126. Google Nik Collection: Resimleri düzenlemek ve geliştirmek için kullanılan bir dizi resim düzenleme aracıdır. Dijital fotoğrafçılık ve görüntüleme bilgisine sahip kullanıcılar için tasarlanmıştır. 1995 yılında kurulan Nik Software 25 Ekim 2017 yılında Google tarafından satın alınmıştır.
127. Google Notebook* (SearchWiki*): Kullanıcıların bir web tarayıcısında notlar oluşturmasına ve düzenlemesine olanak tanıyan ücretsiz bir hizmettir. Temmuz 2008’de başlatıldı ve 2010’da durduruldu. SearchWiki, kullanıcıların not defterlerinin sayfalarını yerinde düzenlemelerine izin veren Notebook’un deneysel bir uzantısıydı.
128. Google Now: 9 Temmuz 2012’de Windows, OS X, Android, Chrome OS ve IOS için üretilen uygulama. Kullanıcıların alışkanlıklarına göre arama hedeflerini kolaylaştıran akıllı yapısı 2016 yılında çıkan Google Assistant’ın temellerini oluşturmuştur, Google Assistant piyasaya sürüldüğünde tüm özellikleri içine dahil edilmiştir.
129. Google Offers: Küçük işletmelerin indirim ve kampanyalarını duyurabilmeleri için 2011 yılında başladı. 2014 yılında hizmet kapandı, Adwords içinde kampanyaları desteklemek için farklı bir hizmet sağlamıştır.
130. Google One: Google Drive, Gmail, Fotoğraflar ve benzeri uygulamaları 2018 yılında genişletilmiş bulut depolama hizmeti olarak tek pakette ücretli bir sürüm olarak sunulmuş ve Google One ismini almıştır.
131. Google One Pass: İ16 Mart 2011’de Yayıncılıkla alakalı abonelikler sunan çevrimiçi bir hizmetti. 2012’de kapatıldı.
132. Google OnHub: 2015 yılında piyasaya sürüldü ve internete bağlanma yeteneğine sahip kablosuz bir yönlendiricidir. Google onhub, yüksek hızlı internet isteyen, ancak kendi başına bir yönlendirici kurmak zorunda kalmak istemeyen kişiler içindir.
133. Google Optimize: Haziran 2012’de piyasaya sürülen web sitesi test ve optimizasyon aracıdır.
134. Google Pack: 2006 yazılım paketleme amaçlı üretilmiş bir araçtır. 2011 yılında kullanımdan kaldırılmıştır.
135. Google PageSpeed Insights/ Tools: 2010 yılı Google I/O Geliştirici Konferansında tanıtıldı. Web sitenizi Performans ve Teknik SEO sorunlarını çözmeniz için size çeşitli araçlar sunar.
136. Google PageSpeed Service: Teknik SEO düzenlemelerinde en çok referans alınan ve SEO uzmanlarının en sık ziyaret ettiği internetten hizmetlerinin başında gelmektedir. PageSpeed Tools’un en çok kullanılan hizmetidir.
Bu konu ile ilgileniyorsanız Lighthouse ve Page Speed Analytics js Sorunu Çözümü içerikleri hoşunuza gidebilir.
137. Google Patents: Google Patents, 2006 yılında piyasaya sürüldü. Kullanıcıların USPTO, EPO, CNIPA, WIPO gibi 17 farklı patent ve ticari marka ofislerinde yayınlanan milyonlarca patent ve başvuru hakkında bilgi bulmasını sağlayan bir arama motorudur.
138. Google Pay: Google tarafından 2017 yılında çevrim içi alışverişler için bir ödeme yöntemi olarak geliştirilmiştir. Google ürünleri ve hizmetlerini satın almak içinde kullanılan alt yapıdır.
139. Google Person Finder (Kişi Arama): Doğal afetlerden kurtulanların, aileleri ve yakınları ile iletişim kurması amaçlı google.org tarafından, 12 Ocak 2010’da Haiti’yi vuran yıkıcı depremin ardından oluşturuldu.
140. Google Photos: Fotoğraf ve video depolama hizmeti olarak 2015 yılında yayına alınmıştır. Daha önceleri Google+ ile birlikte kullanılıyordu. Şimdi kullanmanız için bir Gmail hesabına sahip olmanız yeterlidir.
141. Google Pixel: Google Pixel, Google tarafından geliştirilen yeni bir akıllı telefon. 4 Ekim 2016’da ortaya çıktı ve Google’ın amiral gemisi Android cihazı olarak Nexus serisi akıllı telefonların yerini aldı. Pixel ve Pixel XL, 20 Ekim 2016’da piyasaya sürüldü. İki telefon, pil kapasitesi ve kamera özellikleri açısından küçük farklılıklar dışında benzer donanımlara sahip. Pixel, 32 GB veya 128 GB dahili depolama ile gelir ve Pixel XL, 32 GB veya 128 GB dahili depolama ile birlikte gelir. Her iki telefon için de başka depolama seçeneği yok. Her iki cihazın pilleri, daha büyük ekranlara sahip olmasına rağmen Nexus 6P’den daha küçük bir mAh değerine sahiptir.
142. Google Play: Google Play store üzerinden kullanıcılara sunulan çok sayıda ücretsiz ve üyeliksiz uygulamayı, indirme imkanlarını ve bunlarla ilgili bilgileri içeren bir elektronik satış platformudur. Android telefon sistemine sahip olan cihazlarda Google Play Store uygulamasına göz atabilirsiniz.
143. Google Play Movies: Google Play Filmleri full hd ve 4K olarak ücretsiz olarak oynatılabilir, gerçekleşebilir kadar izleyebilirsiniz. Filmler ve TV, tüm favori filmlerinizin ve TV şovlarınızın herhangi bir cihazda oynatılmaya hazır bir koleksiyonudur. Dolby Vision HDR ve şimdi yerleşik Google Asistan ile 4K'ya kadar mevcut binlerce başlık arasından kiralayabilir veya satın alabilirsiniz. Başlamak için bir ödeme yöntemine ve Google Hesabınızla ilişkili adrese ihtiyacınız olacak.
144. Google Play Music: Google Play Music, Google’un kendi müzik servisi olup herhangi bir ücret ödemeden sahip olabilirsiniz. Müzikleri sesli veya görsel olarak sıralayabilir, böylece tatil yaparken şarkıları dinleyebiliyor ya da işe gitmeden evde dinlenmenizi sağlıyor. Görsel arka plan ve video kaydetmeyi de destekliyor.
145. Google Play Newsstand: Google Play Newsstand ile günlük kitaplar ve dergilerinizi hemen okuyunuz! Google Play’ta ücretsiz olarak satılan kitaplar, dergiler, dergi sayfaları ve kitap okuma alanları içeriğini size sunuyor.
146. Google Play Protect: Google Play Protect onlarca güvenlik özelliği içerir. Bu sayede Google cihazların kullanıcılar tarafından kullanılmasında daha çok hassasiyet ortaya çıkaracaktır.
147. Google Plus: Google+, 2011 yılında piyasaya sürülen Google’a ait bir sosyal ağdır. Facebook gibi diğer servislerin aksine sadece 300 milyon kullanıcıya sahiptir ve onlara göre en büyük avantajı, sadece PC üzerinden değil, mobil cihazlar üzerinden de çalışmasıdır. Hizmet geçtiğimiz yıllarda kapatılmıştır, artık kullanılmamaktadır.
148. Google Podcasts: Modern dünyada, birçok insan bir podcast uygulaması kullanarak arabalarında sesli içerik dinler. Akıllı telefonlar ve araç içi özelliklerin bir sonucu olarak, insanların hareket halindeyken podcast dinlemeleri giderek daha kolay hale geldi. Ancak, dinlemek isteyebilecekleri yeni podcast’ler bulmaları hala zor. Google Podcasts, dünyanın her yerinden trend olan, popüler ve yeni podcast’lerin bir listesidir. Google kullanıcılarına en sevdikleri podcast yaratıcılarından harika içerikler keşfetmenin kolay bir yolunu sunar.
149. Google Postini: Google Postini, iş e-postaları için kurumsal sınıf koruma sağlayan bir e-posta güvenlik hizmetidir. Spam, kötü amaçlı yazılım, virüs, kimlik avı saldırıları ve politika ihlallerini filtrelemek, tespit etmek ve bunlara karşı koruma sağlamak için tasarlanmıştır. Şüpheli veya kötü niyetli olarak ele alınmadan posta gönderebilen güvenilir gönderenlerin beyaz listelerini oluşturmanıza olanak tanır. Google Apps Mail (Gmail) kullanıyorsanız, Postini markası Gmail’in arayüzünde & Google Apps ile değiştirilecektir.
150. Google PowerMeter: PowerMeter, reklam kampanyalarınızın etkinliğini ayda 50 ABD Doları ödemek zorunda kalmadan ücretsiz olarak değerlendirmenize olanak tanıyan bir araçtır. Google PowerMeter nedir? Google PowerMeter, reklam verenlerin ve web sitesi sahiplerinin yatırım getirisine (YG) dayalı olarak reklam performansını izlemesine olanak sağlamak için Google tarafından oluşturulmuştur. Reklam kampanyanızın ne kadar başarılı olduğu ve edinme başına maliyeti hakkında size net bir fikir verir.
151. Google Primer: Google Primer, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerine, yeni başlayanlara ve iş arayanlara ücretsiz olarak dijital pazarlama ve işletme becerileri öğretmek için tasarlanmış bir Google uygulamasıdır.
152. Google Product Search (Froogle): Eskiden Google Product Search, Google Products ve Froogle olarak bilinen Google Shopping, Craig Nevill-Manning tarafından oluşturulmuş ve kullanıcılara çeşitli çevrimiçi alışveriş sitelerindeki ürünleri karşılaştırma olanağı veren bir hizmettir.
153. Google Profiles: Google, çevrimiçi hizmetler için doğrulama ve yetkilendirme sağlayan bir kullanıcı hesabıdır. Google Arama, YouTube, Google Kitaplar, Google Finans, Google Haritalar ve çok daha fazlasına erişmek için kullanılır.
154. Google Public Data Explorer: Google, Dünya Bankası, OECD, Eurostat ve Denver Üniversitesi dahil olmak üzere çeşitli uluslararası kuruluşlara ücretsiz erişim sağlayan açık bir veri gezgini sağlar. Veriler çizelgeler, grafikler veya haritalar halinde sunulur.
155. Google Public DNS: Google’ın ücretsiz olarak sunduğu bir Alan Adı Sistemidir (DNS). 3 Aralık 2009 mevcut DNS hizmetlerinden daha hızlı ve güvenli işlem sağlamak amaçlı kurulmuştur. DNS, Alan adlarını IP adreslerine çeviren İnternet’in telefon rehberidir. Tarayıcınıza bir web sitesi URL’si yazdığınızda, adı bir IP adresine dönüştürmek için DNS’yi çağırır.
156. Google Reader: Google Reader, kullanıcıların çevrimiçi olarak abone oldukları haber akışlarını takip etmelerine yardımcı olmak için Google tarafından oluşturulmuş web tabanlı bir uygulamadır. Kullanmak için önce bir Google hesabınızın olması gerekir. Siteye Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra sayfanıza haberlerin RSS beslemelerini ekleyebilirsiniz.
157. Google Related: Related: aramada belirtilene benzer web sayfalarını listeleyen bir anahtar kelimedir.
158. Google Safe Browsing: Web kaynaklarındaki kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı içeriği için URL listeleri sağlayan bir hizmet olan Google Güvenli Tarama, Google tarafından sağlanmaktadır.
159. Google Scholar: Google Academic Search, Google tarafından 20 Kasım 2004 tarihinde oluşturulmuştur. Yalnızca akademik kaynakları ve konuları arayan bir arama motorudur. Google Academic, sonuçları çoğunlukla pdf formatında sunar.
160. Google Scribe: Bazı cep telefonlarında, mesaj attığınıza bağlı olarak insanların sizin hakkınızda ne düşünebileceğini öneren bir özellik olan otomatik tamamlama özelliğini duymuş olabilirsiniz. Bir cep telefonu için oluşturulmuş bir program olan Google Scribe aslında bunu yapıyor. Temel olarak, daha önce belgelerinize yazdığınız her şeyi yazar ve yazdıklarınızı tamamlamak için kelimeler veya ifadeler sunar.
161. Google Script Converter: Google Komut Dosyası Dönüştürücü, belgeleri dönüştürmek için google komut dosyalarını kullananlar için yararlı olabilecek bir araçtır. Henüz yapmadıysanız, denemek iyi bir fikir olacaktır. Platformun birçok özelliği vardır ve dönüştürme işlemi oldukça basittir.
162. Google Sets: Google, şirketin devam eden çalışmalarını gösteren Google Labs sitesinde geliştirilen prototipleri ve ürünleri sergiliyor.
163. Google Sheets: Google Dokümanlar, Google tarafından geliştirilen web tabanlı bir ofis uygulama paketidir. İlk olarak 26 Mayıs 2006’da duyuruldu ve şu anda aktif olarak kullanılmaktadır. Kelime işlemci, hesap tablosu düzenleyici ve sunum programı gibi uygulamaları içerir.
164. Google Sites: Google Sites, Google tarafından geliştirilen Google Apps üretkenlik paketinin bir parçasıdır. Entegre bir web sayfası oluşturma aracı olarak, ekibiniz için düzenli bir wiki veya web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. Google Sites'ın temel amacı, herkesin ekip odaklı bir siteye sahip olabilmesi ve gruplarındaki diğer kişilerle doküman paylaşabilmesidir.
165. Google SketchUp: Basit şekiller kullanarak binalar, yapılar ve diğer nesneler oluşturmanıza olanak tanıyan bir 3B modelleme uygulamasıdır. 1999 yılında üretildi, Google bu yazılımı 2006 yılında satın aldı ve ücretsiz olarak indirilebilir hale getirdi. Windows ve Mac bilgisayarlarda kullanabilirsiniz.
166. Google Skillshop: Google’ın reklam araçlarında ustalaşmanız için eğitim araçları sunar.
167. Google Sky: NASA uydularından, Sloan Dijital Gökyüzü Araştırması’ndan ve Hubble Teleskobu’ndan gelen uzay görüntülerini Google Earth ve Android uygulaması üzerinden izlemenizi sağlar. Uygulama 27 Ağustos 2007’de başlatıldı.
168. Google Slides: Google Slaytlar, Google tarafından geliştirilen bir sunum programı’dır. Google Drive hizmetine sunulan ücretsiz, web tabanlı bir ofis yazılım paketinin bir parçası olarak dahildir. Ayrıca Google Dokümanlar ve Google E-Tablolar da buna dahildir.
169. Google Smart Lock: Google Smart Lock, şifreler ve güvenlik kodları (örneğin 2 Adımlı Doğrulama) artık her çalışmak veya oynamak (veya her neyse) istediğinizde manuel olarak girmenize gerek kalmadan sizin için hatırlanabilir. Bu, Android telefonlarınızda, Chromebook’larınızda, Chrome tarayıcınızda ve belirli uygulamalarda çalışır.
170. Google Spaces: Spaces, Google tarafından geliştirilen özel bir platformlar arası uygulamadır. Özellikle bir uygulama içi mesajlaşma uygulaması olarak tasarlanmıştır. Kullanıcılar, birbirleriyle video, resim, metin ve diğer medyaları paylaşabilecekleri alanlar; (veya gruplar) oluşturur ve arkadaşlarını kendilerine katılmaya davet eder.
171. Google Spotlight Stories: Google Spotlight Stories, Google’ın Sanal Gerçeklik programının hikaye anlatma platformudur. Sizi görsel olarak büyüleyecek mobil 360 video ve sürükleyici kulaklıklar için sanal gerçeklik deneyimleri üzerinde çalışan sanatçılar, teknoloji uzmanları ve mühendislerden oluşan bir ekibiz.
172. Google Squared: Google Squared, verilerden ilişkiler çıkarmak ve oluşturmak için kullanılan bir üründür. Wolfram Alpha’nın lansmanına yanıt olarak Mayıs 2009’da duyuruldu ve 3 Haziran 2009’da Google Labs’ta piyasaya sürüldü. 5 Eylül 2011’de Google Squared, Google Labs’ın kademeli olarak kapatılmasının bir parçası olarak kapatıldı.
173. Google Station: Google Station, iş ortaklarının Google Fiber bağlantılarını kullanarak genel Wi-Fi erişim noktaları oluşturmasına yardımcı olacak donanım, yazılım ve kılavuzlar sağlar. Yalnızca Hindistan ve Endonezya’da piyasaya sürüldü, ancak Mart 2018’de Meksika’ya geldi.
174. Google Street View: Google Street View, Google Haritalar ve Google Earth teknolojisi, dünyadaki birçok ortak alanın panoramik manzarasını sağlamak için tek bir sistem olarak entegre edilmiştir.
175. Google Store: Google Play, Google tarafından Android işletim sistemi için geliştirilmiş bir uygulama dağıtım ve medya satış platformudur.
176. Google Subscribed Links: Abonelikleri yönetme ve aboneliklerden çıkmak için kullanılan servistir.
177. Google Suggest: Google Suggest olarak da bilinen Google Anında Arama, kullanıcılara arama terimlerini arama kutusuna girerken önerilerde bulunduğu arama motorunun bir özelliğidir. Google Anında Önizleme adı verilen başka bir benzer özellik, içeriğinizin kullanıcılarınızın aradığıyla eşleşmesini sağlar.
178. Google Sunroof: Bir arama isteyin. Google Earth tarafından desteklenen kişiselleştirilmiş güneş enerjisi tasarrufu hesaplayıcıyla Google Earth görüntülerini kullanarak güneş enerjisi tasarrufu potansiyelinizi keşfedin.
179. Google Surveys: Google Surveys, işletmelerin pazar araştırması yapmasını kolaylaştıran bir Google ürünüdür. Ürün, içerik yayınlayan web siteleri için çevrimiçi ödeme duvarlarına alternatif olarak tasarlanmıştır. Pandora, AdWeek ve New York Daily News gibi ortaklarla başladı.
180. Google Sync: Google Sync, Google tarafından sağlanan bir dosya senkronizasyon hizmetidir. Posta, Takvim ve Adres Defteri uygulamaları ile Gmail, Google Contacts ve Google Calendar’ı PC ve mobil cihazlar arasında senkronize eder.
181. Google Tag Manager: Web sitenize tek bir yerden script ve etiket eklemek için Website Script Manager ücretsiz olarak kullanmanız gereken bir uygulamadır. Tüm SEO ajansları tarafından kullanılmaktadır.
182. Google Takeout: Verilerinizi güvende tutmak için farklı bir hesap veya hizmet de kullanabilir veya Google Hesabınızda depolanan verilerin bir kopyasını indirebilirsiniz.
183. Google Talk: Google Talk, Google tarafından oluşturulmuş bir anlık mesajlaşma ve VoIP programıdır. 2015 yılında Google Talk’tan Hangouts’a geçti. Program açık XMPP protokolünde çalışır.
184. Google Tango: Google’ın Gelişmiş Teknoloji ve Projeler grubunun artırılmış gerçeklik teknolojisi geliştirmesi olan Tango, bir 3D bilgi işleme platformuydu.
185. Google Tasks: Görevlerinizi telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edebilirsiniz.
186. Google Think: Pazarlama stratejilerinizi geliştirmeniz için Google tarafından sunulan içerik platformudur.
187. Google Tilt Brush: Google tarafından satın alınmadan önce Skillman & Hackett tarafından yaratılan Tilt Brush, Oculus Rift’te bulunan bir 3D boyama sanal gerçeklik uygulamasıdır. Eylül 2014’te yayınlanan Önizleme Fragmanı, izleyicilere Tilt Brush aracının doğası hakkında bir izlenim veriyor.
188. Google Toolbar: Google Araç Çubuğu, Google’ın sunduğu bir yazılımdır. Google Araç Çubuğu ile web sitenizin sayfa sıralamasını kontrol edebilir ve Gmail, Blogger vb kolayca erişebilirsiniz. Ayrıca, Google ana sayfasını ziyaret etmeden de Google’;da anahtar kelime arayabilirsiniz. Artık aktif değildir, varsayılan tarayıcıda bu özellikler zaten mevcuttur uyarısı ile karşılacaksınız. UPGO olarak yıllar öncesinde çok sık kullanırdık.
189. Google Tour Creator: Sanal Tur oluşturun. Tour Creator, doğrudan bilgisayarınızdan 360 derecelik turlar oluşturmayı kolaylaştıran harika bir uygulamadır. Kesinlike göz atmanızı tavsiye ederiz.
190. Google Transit: Google Transit, kullanıcılara mümkün olan en iyi rotaları sağlayarak bir konumdan diğerine seyahatlerini planlamalarına yardımcı olur. Google Haritalar, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların kendi bölgelerindeki toplu taşıma seçeneklerini görüntülemelerine olanak tanır.
191. Google Transliteration: Google’ın Hintçe Harf çevirisi, Latin karakterlerini kullanarak kendi dilinizde yazmanıza olanak tanıyan çevrimiçi bir harf çevirisi aracıdır. Google Transliteration, ilk olarak Google’ın popüler blog platformu olan Blogger’da bir hizmet olarak ortaya çıktı. Daha sonra kendi ayrı çevrimiçi hizmeti olarak kullanıma sunuldu. GMail ve Orkut’a entegre edildiğinde popülerlik kazanıldı.
192. Google Translate: Google Çeviri, web sayfalarını, metinleri veya yüklenen belgeleri çevirmenize olanak tanıyan ücretsiz bir araçtır. Başlangıçta 28 Nisan 2006’da Arapça olarak piyasaya sürüldü ve İngilizce ile Arapça arasında çeviri sağladı.
193. Google Transparency Report: Resmi makamların, şirketlerin uyguladığı politikalar ve gerçekleştirdiği işlemler nedeniyle gizlilik, güvenlik ve bilgiye erişimin nasıl etkilendiğini gösteren veriler paylaşılmaktadır.
194. Google Travel (previously Google Trips): Gün içinde ilerlerken, rezervasyonlarınız veya seyahat planlarınız gibi bilgilere bakmak isteyebilirsiniz. Bu makaleler, hava koşulları, döviz kurları ve daha fazlası gibi seyahatle ilgili bilgileri bulmak için travel kullanmaya başlamanızı sağlar.
195. Google Trends & Google Insights for Search: İnsanların dünya çapında ne aradığını öğrenmek için internette arama yapın. İsterseniz kendi konumunuzda hangi aramaların daha çok gerçekleştiğinide görebilirsiniz. UPGO olarak en çok kullandığımız uygulamalar arasında yer almaktadır.
196. Google TV: Google TV, Google’ın bir televizyon platformundaki ilk girişimidir. 20 Mayıs 2010’da Google ve ortakları Intel, Sony ve Logitech tarafından duyuruldu.
197. Google URL Shortener: Goo.gl, Google’a ait bir URL kısaltma hizmetidir. Başlangıçta şirketin kendi ürünleri olan Feedburner ve Google Araç Çubuğu için bir araç olarak piyasaya sürüldü, Aralık 2009’da halka sunuldu. Eylül 2010’da Google, şirketin tüm URL kısaltması için bir portal görevi gören ayrı bir goo.gl web sitesi başlattı.
198. Google Vault: Google workspace, Google’ın yazılımla birlikte işbirliği ve iletişim araçları sağlayan bulut tabanlı üretkenlik paketidir.
199. Google Ventures: Eskiden Google Ventures olarak bilinen GV, Alphabet Inc’in Kurumsal Yatırım Fonu’dur ve erken aşamadaki teknoloji şirketlerine yatırım yapar. Şirket, Google’dan bağımsız olarak çalışır ve finansal verilere dayalı olarak finansal kararlar alır.
200. Google Video: Google Video, bir video arşivi olan Google tarafından 2004 yılında piyasaya sürüldü. Şirket 16 Haziran 2004’te kuruldu. 8 Temmuz 2012’den beri kapalı. İnternetin ilk halka açık video pazarıydı; videoları arayabilir, izleyebilir veya satın alabilirsiniz.
201. Google Voice: Google Voice, Google tarafından geliştirilen bir hizmettir. 11 Mart 2009’da piyasaya sürüldü. Ekim 2009’da 14 milyon Google Voice kullanıcısı vardı. Hizmet, tüm dünyadaki bilgisayarlar arasında ücretsiz sesli ve görüntülü iletişim sağlayan web tabanlı bir uygulamadır.
202. Google VR: AR ve VR, dijital ve fiziksel dünyaları birbirine bağlar. Gerçek dünyadaki nesneler, yerler ve insanlar hakkında size görsel bilgiler sağlarlar. AR bilgi aramanıza, alışveriş yapmanıza veya görsel olarak kendinizi ifade etmenize yardımcı olarak günlük aktivitelerinizi geliştirir. VR (Sanal Gerçeklik), bir konserin ön sırasından evrendeki herhangi bir yere ne kadar uzakta olduğunu deneyimleyebilirsiniz.
203. Google Wallet (Cüzdan): Kullanıcıların cep telefonlarında kredi kartlarını, banka kartlarını, bağlılık kartlarını veya hediye kartlarını saklamalarına olanak tanıyan, Google tarafından geliştirilen bir mobil ödeme sistemidir. Bu, kullanıcının mal ve hizmet satın almak için telefonunu cüzdan olarak kullanmasına olanak tanır. 2015’te Google Pay olarak yeniden markalanmadan önce 2011’de piyasaya sürüldü.
204. Google Wave: Google Wave, çevrimiçi gerçek zamanlı ortak çalışma ortamı.
205. Google Web Designer: Google Web Designer, web için etkileşimli HTML5 reklamları ve diğer ilgi çekici içerikler oluşturmanıza yardımcı olan yüksek performanslı bir web tasarımı uygulamasıdır. Bileşen kitaplığı, vektör çizim araçları ve 3D modelleme özellikleri dahil olmak üzere Google’ın Materyal Tasarımı dilini kullanarak zengin, duyarlı düzenler oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir.
206. Google Web Accelerator: Google bir web hızlandırıcı geliştirdi. Yazılım, kullanıcının bilgisayarına yüklenir ve verileri Google sunucularına göndermeden önce sıkıştırarak sayfaların yüklenmesini hızlandıran veri önbelleğini kullanır. Bu sunucular daha sonra sıkıştırılmış verileri bellekte depolar, içeriğin ön yüklemesini yapar ve önbelleğe alınmış verileri kullanıcılarla paylaşır.
207. Google Web Elements: Bileşenler, modern web uygulamalarının temelidir. Kendi bileşenlerinizi oluştururken hangi en iyi uygulamaları izlemelisiniz?
208. Google Web Fonts: Google tarafından ücretsiz olarak sunulan yazı fontlarıdır. Siteler yazı fontlarını genellikle Google fonts’dan çekmektedir. Bir çok web sitesi kural olarak genellikle Google Fonts’u tercih eder.
209. Google Web Toolkit 2005 yılında web uygulamaları oluşturmak için bir çerçeve oluşturmak isteyen bir grup Google mühendisi tarafından geliştirildi. Bu teknoloji JavaScript’e dayanır ve içeriği görüntülemek için temel olarak bir tarayıcının Belge Nesne Modeli’ni (DOM) kullanır. AJAX uygulamaları oluşturmaya ve hata ayıklamaya izin veren bir geliştirme aracıdır. 2006 yılında piyasaya sürüldü. Kullanıcı arayüzünü programlama hatalarından uzak tutan otomatik istemci tarafı veri bağlama özelliğine sahiptir. Bu aynı zamanda manuel DOM manipülasyonuyla gelen birçok sorunu ortadan kaldırarak AJAX kodlamasını da basitleştirir. Google 2017’de projeyi desteklemeyi bıraktı. GWT topluluğu projeyi sürdürmeye devam ediyor.
210. Google Webmaster Tools: Google Search Console, Google’ın web sitesi sahiplerine sunduğu ücretsiz bir hizmettir. Kullanıcıların web sitelerini Google’ın dizinine eklemelerine, bu web sitelerinin durumunu kontrol etmelerine ve optimize etmelerine olanak tanır. UPGO SEO ajansı olarak en çok kullandığımız araçlar arasında yer alır.
211. Google Website Optimizer: Google Optimize, dönüşüm oranlarınızı ve ziyaretçi memnuniyetini artırmak için farklı web sitesi içeriği kombinasyonlarını test etmenize yardımcı olan bir uygulamadır.
212. Google WiFi: Google kısa süre önce Google Wifi adlı yeni bir yönlendirici yayınladı. Evinizde/ofisinizde kablosuz internet erişimini geliştirmek için tasarlanmış fiziksel bir üründür. Google Wifi'ın amacı, kablosuz ağı eksik olabileceği alanlarda iyileştirmektir. Google Wifi’ı kullanarak, aksi takdirde zayıf bağlantıya sahip olabilecek alanlara kablosuz ağ erişimi ekleyebilirsiniz.
213. Google Workspace (formerly G Suite): Buluttan kullanıcı ve organizasyon ilişkisi, daha fazlasını başarmaya yardımcı olacak esnek, yenilikçi bir çözümdür.
214. Google X: X, teknoloji aracılığıyla milyonlarca, hatta milyarlarca insanın yaşamını iyileştirmeyi amaçlayan bir grup bilim insanı ve girişimcidir. Hedefimiz: Dünyanın en zor problemlerinde sadece %10’luk bir iyileştirme değil, aynı zamanda 10 kat etki. Bir girişimin hızı ve cüretiyle risk alıyor ve araştırmayı keşfediyoruz.
215. Grasshopper: Kodlamaya yeni başlayanlar için harika bir uygulamadır. Pratik kodlamanın temellerini öğrenebilirsiniz.
216. GYBO (Get Your Business Online with Google): Google işletmenizi dijital dünyaya taşıyın İşletmenizi bir sonraki düzeye taşımak için neye ihtiyacınız olduğunu öğrenin.
217. Cameos: Google’ın Cameos’ları size Google’da yetki verir. En popüler soruların yanıtlarını kaydedin ve ardından doğrudan Google’a gönderin. Artık insanlar bir cevap aradıklarında doğrudan size gidecekler.
218. Constitute: Tüm dünya ana yasalarını bulacağınız bir platformdur. Ana yasaları okuyabilir ve karşılaştırabilirsiniz.
219. Fabby (iOS) & Android: Bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır.
220. Fitbit: Fitbit, San Francisco, California merkezli bir şirkettir. Aktiviteyi, egzersiz ekipmanlarını, aktivite izleyicileri, pedometreleri, kalp atış hızı monitörlerini, uyku kalitesini ve fiziksel uygunluk ile ilgili diğer kişisel ölçümleri ölçen kablosuz teknoloji ürünleri üretir.
221. Flutter: Flutter, Google tarafından oluşturulan ve mobil uygulamalar için kullanıcı arayüzü geliştirmek için kullanılan açık kaynaklı bir çerçeve. Android, iOS, Windows, MacOS ve Web platformları için uygulama geliştirmede kullanılır. Flutter’ın ilk sürümü Sky olarak adlandırıldı ve Android işletim sisteminde çalıştı.
222. iGoogle: iGoogle, bir Google ana sayfası özelleştirme uygulamasıdır. Hava durumu, saat ve RSS beslemeleri gibi uygulamaları takip etme imkanı sağlar. iGoogle, Mayıs 2005’te Google Kişiselleştirilmiş Ana Sayfa adı altında tanıtıldı.
223. Jaiku: İnternetin ilk yıllarında Jaiku, Twitter ile karşılaştırılabilecek bir mikro blog platformuydu. Şubat 2006’da Fin programcılar Jyri Engeström ve Petteri Koponen tarafından oluşturuldu ve o yılın Temmuz ayında piyasaya sürüldü. Google, 9 Ekim 2007’de satın aldı.
224. Motion Stills: Motion Stills, gelişmiş sabitleme ve görüntü oluşturma teknolojimizi kullanan bir Google Araştırma uygulamasıdır. Uygulama ile kısa videolar çekebilir ve bunları sinematik görünümlü filmlere veya film yapımında kullanılan dramatik kamera hareketlerine dönüştürebilirsiniz.
225. Navlekha: Ücretsiz blog oluşturma sistemidir, bu günki adı ile Google Blogger olarak geçmektedir. Ücretsiz olarak harika web siteleri yapmanıza olanak tanır.
226. Neighbourly (Android only): Yakınınızda neler olup bittiğinizi öğrenmeyi sağlayan ücretsiz bir uygulamadır.
227. Notable Women: Yüz değiştirme uygulamasıdır.
228. Orkut: 2004 Yılında Google Çalışanı Orkut Büyükkökten tarafından Google bünyesinde kurulmuştur. Facebook ABD’de daha popüler hale gelse de Orkut, Hindistan ve Brezilya gibi diğer ülkelerde hala popüler bir sosyal ağdı. 2014 yılında Google, Orkut’u emekli edeceğini duyurdu.
229. Panoramio: 2005’de Google, kullanıcıların dünyanın dört bir yanından fotoğraf yüklemelerine ve paylaşmalarına olanak tanıyan bir görsel medya ağı olan Panoramio’yu başlattı. Site, insanların seyahat deneyimlerini başkalarıyla paylaşmaları için bir yol olarak tasarlanmıştır. Görseller Haritalar ve Earth uygulamalarına eklenebilir. 2016’da kapatılmıştır.
230. Picasa: Lifescape tarafından 15 Ekim 2002’de çevrimiçi bir fotoğraf paylaşım hizmeti olarak piyasaya sürüldü. 2004 yılında Google tarafından satın alındı ve bir bulut hizmeti haline geldi. 2014 itibariyle, Picasa’nın yerini Google Fotoğraflar almıştır.
231. PhotoScan: 2016 yılında Google Fotoğraflara eklenen bir özelliktir. Resimlerde hassas taramalar yaparak istenen yerlerde efektleri değiştirebilir.
232. Quick, Draw! Google, oyuncuların bir nesnenin veya fikrin resmini çizmelerinin istendiği ve ardından AI’nın bu çizimin neyi temsil ettiğini tahmin etmesini sağlayan bir oyun geliştirdi. AI, her çizimden öğrenir ve gelecekte doğru tahmin etme yeteneğini geliştirir.
233. reCAPTCHA: Sitenizi spam ve kötü niyetli yazılımlardan kullanımdan koruyan ücretsiz bir CAPTCHA (İşlemi yapanın insan ya da bilgisayar olduğunun test edilmesi ) hizmetidir. Entegrasyonu kolaydır ve kullanıcılardan anlamadıkları bir grup karakter yazmalarını istemeden sitenizi spam’den koruyabilir. reCAPTCHA, 2007 yılında Luis von Ahn , David Abraham, Manuel Blum , Michael Crawford, Ben Maurer, Colin McMillen ve Edison Tan tarafından geliştirilmiş 2009’da Google tarafından satın alınmıştır.
234. Schemer: 2011’de Google geliştirme ekibi tarafından oluşturuldu. Kullanıcıların geziler ve partiler gibi etkinlikleri planlamasını ve yürütmesini sağlayan bir araçtır. Program, Google Haritalar ve Google Takvim’i kullanır ve kullanıcıların planlarını Gmail veya Gtalk kullanarak başkalarıyla paylaşmalarına olanak tanır.
235. Scrubbies (iOS only): 2017 yılında Apple Store’da yer alan video yakalama ve işleme aracıdır.
236 Selfissimo! (iOS, Android): 2017 yılında mobil cihazlar için üretilen, poz verdiğinizde otomatik fotoğraf çekimi yapan bir uygulama.
237. Snapseed: fotoğrafları düzenlemenize ve harika görüntüler oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Pozlamayı, gölgeleri, vurguları, netliği ve daha fazlasını ayarlama yeteneği gibi fotoğraflarınızı düzenlemek için 100’den fazla profesyonel düzeyde araca sahiptir. 2011 yılında mobil cihazlar için Apple Store ve Play Store’da yerini almıştır.
238. Storyboard (Android only): Galeri resimlerinden beğendiklerinizi karikatürize ederek hikaye tarzında albümler oluşturan uygulama. 2020-2021.
239. Textcube: 2011’de Korece içerikler için oluşturulan blog platformudur. 2016 yılında Hizmete kapanmıştır.
240. The Physical Web: Google’ın 2015 Google I/O geliştirici konferansında duyurduğu bir projedir. Fiziksel cihazların Bluetooth ve WiFi kullanarak akıllı telefonlara doğrudan bağlanmasına ve ayrıca konum bilgilerinizi toplayarak size etrafınızdaki çevreyle etkileşimli web içerikleri sunuyor.
241. Think with Google: Sitenin temel amacı, aramalar, videolar ve diğer bilgiler için kaynaklar sunarak markaların dijital pazarlama stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır. 2011 yılında sunulmuştur.
242. VirusTotal: Web Sitesi Haziran 2004’te Hispasec Sistemas tarafından oluşturuldu. 2012’de Google tarafından satın alınıp 2018’de yan kuruluşuna devretti. Dosyaları virüslere ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı taramak için , farklı anti virüs şirketlerinin yazılımını kullanır, dolayısıyla bu yüzden VirusTotal adını almıştır. Web sitelerini tarama özelliği vardır.
243. Waze: Topluluk tabanlı bir trafik ve navigasyon uygulamasıdır. Sosyal ağ, kullanıcıların yoldaki tehlikeler, kazalar veya yoldaki diğer olaylar hakkında gerçek zamanlı olarak rapor vermelerini sağlar. Waze’i kullanmak ücretsizdir. Waze ilk olarak 2006 yılında piyasaya çıktı, 2013’te Google tarafından satın alındı.
244. WebP: Web üzerindeki görüntüler için üstün kayıpsız ve kayıplı sıkıştırma sağlayan yeni bir görüntü formatıdır. WebP kayıpsız görüntülerin boyutu PNG’lere kıyasla %26 daha küçüktür. WebP kayıplı görüntüler, eşdeğer SSIM kalite indeksindeki karşılaştırılabilir JPEG görüntülerden %25-34 daha küçüktür. Webp 2010 yılında ortaya çıkmasına rağmen henüz farklı uygulamalarda istenen desteğe ulaşamadı.
245. WebRTC (Web Gerçek Zamanlı İletişim): Basit JavaScript API’leri aracılığıyla Gerçek Zamanlı İletişim (RTC) özelliklerine sahip web tarayıcılarını etkinleştiren bir açık kaynak proje koleksiyonudur. Google WebRTC kod kitaplıkları, geliştiricilerin web sitelerine ve mobil uygulamalarına gerçek zamanlı iletişim eklemelerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Projeye 2011 ‘de başlanmıştır.
246. What Do You Love (WDYL): 27 Haziran 2011’de başlamıştır. Google ürünlerinde arama yapmanızı sağlar. 2018 temmuz ayından sonra etkin etkin değildir.
247. YouTube: 2005 yılında Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim tarfından kuruldu. YouTube’un flört amaçlı video paylaşım sitesi olması amaçlanmıştı. Kullanıcılar her türlü videoyu YouTube’a yüklemeye başlayınca işler kontrolden çıktı. Nisan 2005’te her video için benzersiz link oluşturulan video paylaşım sitesi haline getirildi. YouTube, kullanıcıların video yükleyip paylaşabileceği popüler bir video paylaşım sitesidir. 2006 yılında 1.65 milyar dolara satın alan Google’a aittir.
248. YouTube Gaming: Haziran 2015’te Google, canlı oyun akışı ve kaydedilmiş oyunlar gibi oyunla ilgili içeriği barındırmak için YouTube Gaming adlı ayrı bir web sitesi oluşturacağını duyurdu. 26 Ağustos 2015’te çalışmaya başladı.
249. YouTube Kids: Çocuklar için yapılmış bir uygulamadır. Çocukların renkli videolar, sadece onlar için tasarlanmış özellikler ve en sevdikleri içerik oluşturuculardan bazılarının kanalları aracılığıyla dünyayı keşfedebilecekleri güvenli ve aile dostu bir yer olması düşünülmüştür. 15 Şubat 2015’te yayın akışına başlanmıştır.
250. YouTube Music: 12 Kasım 2015^de lansmanı yapılan 2020 yılında Google Play Music’in yerini aldığı müzik akış yayın hizmetidir.
251. YouTube Red (Premium): Music Key olarak Kasım 2014’de başladı.28 Ekim 2015 Reklamsız Youtube hizmeti Youtube Red oldu. Google, 17 Mayıs 2018’de YouTube Red’in elden geçirildiğini ve YouTube Premium olarak yeniden markalandırıldığını duyurdu. Yeni hizmet, YouTube Red ile aynı avantajların tümünü, reklamsız YouTube ve orijinal dizilere ve filmlere erişim sunar, ayrıca Google’ın yeni akışlı müzik hizmetini de içerir.
252. YouTube Studio: 2019 yılında Youtube’un klasik düzenleyici yerine piyasaya sürdüğü, kullanıcıların kanallarını yönetmelerini sağlayan hizmettir.
253. YouTube TV: 28 Şubat 2017’de kullanıma sunuldu. Abonelerin büyük ağlardan ve kablo kanallarından canlı televizyon izlemesine olanak tanıyan üst düzey bir TV akış hizmetidir. 85’den fazla TV kanalı, bir pakette 6 jesap erişimi ve kayıt almak için sınırsız depolama alanı içerir.
254. Zync Render: 2010 yılında kurulan ZERO VFX 2011 yılında Zync Render’i geliştirdi. 2014 yılında Goole’a satıldı. Herhangi bir işletmenin veya bireyin bilgisayarlarına herhangi bir yazılım yüklemesine gerek kalmadan yüksek kaliteli dijital video ve görüntü oluşturmasına yardımcı olan bulut tabanlı bir video işleme platformudur. Zync Render’ın hizmetleri aynı anda 48.000 CPU kullanılmasına izin verir.