En İyi 33 İçerik Denetimi Araçları ile Kolay İçerik Analizi Yapın

içerik analiz araçları

İçerik analiz araçları ile web sitenizin trafiğini arttırabilir, içeriklerinizin daha iyi sıralama almasını sağlayabilirsiniz? Sizin için en iyi 33 içerik denetimi aracını bir araya getirdik.

İçerik Analizi Nedir?

İçerik analizi, web sitenizde yer alan içeriklerin analizlerini yapmanızı sağlar. İçeriklerin derinleme incelemesi yapılarak UX deneyimi kusursuz hale getirilir. Bu sayede sıralama konumlarınız iyileşir ve sitenize daha fazla trafik kazandırırsınız. SEO çalışması yaptığınız sürece her içerik ve sayfanız için analiz yapmanız gerekmektedir. Daha fazla bilgi edinmek için seo sayfamıza göz atın.

İçerik analizine çok zaman harcıyorsanız içerik analiz araçlarını kullanın. Bu araçlarla URL yayınlama tarihi, son güncelleme tarihi, sayfa görüntüleme sayısı ve geri dönüşümler gibi önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca anahtar kelime oranları, meta açıklamalar ve başlıklarla alakalı da bilgiler sizlere sunulacaktır.

En İyi İçerik Analiz Araçları

İçerik analiz araçlarıyla kişisel ve kurumsal sitelerin içerik analizi yapılabilir. Kişisel isteklerinize göre ilgili sonuçlara ulaşabileceğiniz çok sayıda içerik analiz aracı vardır. Aşağıdaki listede özellikleri ele alınarak çok sayıda içerik analiz aracı tanıtılmıştır. İşlerinizi kolaylaştıracak birçok araç hakkında bilgi alabilirsiniz.

1. DYNO Mapper

DYNO Mapper

DYNO Mapper aracıyla web sitenizin sağlığını inceleyebilirsiniz. Bu aracı kullanarak web sitenizin olumsuz etki oluşturan sorunlarını görebilirsiniz. Karşınıza çıkan sorunlara göre optimizasyon yaparak SEO çalışmalarınızda başarıyı yakalayabilirsiniz. İçeriklerinizi güvence altına almak için DYNO Mapper aracılığıyla her hafta analiz yapılmalıdır. Bu araç sizlere her hafta web site performansıyla alakalı rapor sunmaktadır. İçeriklerinizle alakalı bir sorun olması halinde bu araç sizlere sorunları bildirecektir. Bu sayede sorunları çok erken dönemlerde keşfedip gerekli optimizasyonları yapabilirsiniz.

2. Seoptimer

Seoptimer

Seoptimer, web sitenizle alakalı hatalar hakkında bilgi edinmenizi sağlayan bir araçtır. Ücretsiz hizmet veren içerik analiz araçlarındandır. Seoptimer arama sonucunu iyileştirmek için optimizasyonlar hakkında da bilgi vermektedir. Seoptimer aracının Google Chrome eklentisi bulunmaktadır. Bu Google Chrome eklentisi sayesinde Seoptimer aracı daha kolay kullanılabilir. İçerik denetimi sayfa sayfa gerçekleştirilir. Sayfasal bazda analiz yapıldığı için birçok araca göre daha iyi denetim yapmaktadır. İçerik analizi sonrasında hazırlanan raporu PDF formatında indirmek mümkündür.

3. Screaming Frog

Screaming Frog

Web sitenizin tamamını kısa süre içerisinde analiz etmeniz gerekebilir. Bu konuda size yardımcı olacak en kaliteli araç Screaming Frog aracıdır. Masaüstü programı olarak kullanılabilmesi tercih edilmesindeki önemli nedenlerden birisidir. Screaming Frog, 30’dan fazla parametreyi raporlar. Başlıklar, meta açıklamalar, çapa metinler ve web site yanıt süresi hakkındaki bilgiler bunlardan birkaçıdır.

4. Marketing Grader

Marketing Grader

Marketing Grader, HubSpot tarafından kurulmuştur. Sistemin karmaşık olmasından dolayı bunalmanıza neden olabilir. Web sitenin tamamı analiz edilir. Marketing Grader aracıyla hem masaüstü hem de mobil sürüm hakkında özel bilgiler alınır.

5. MySiteAuditor

MySiteAuditor

MySiteAuditor, içerik analizi yapan kişilerin en popüler araçlarından biridir. Büyük SEO ajansına sahip olan kişiler için uygundur. İlgili araç direkt olarak web siteye dahil edilebilir. Bu sayede daha fazla potansiyel müşteri elde edilmesi mümkündür. Bu araç Google arama algoritmasına göre çalışmaktadır. Tüm web sitenin taramasını yapabildiği gibi sadece belirli anahtar kelimeye göre de analiz yapılabilir. Analiz sonrasında hazırlanan raporun PDF olarak alınması mümkündür.

6. SEO Site Checkup

SEO Site Checkup

SEO Site Checkup aracıyla web sitenizin tamamını denetleyebilirsiz. Ayrıca semantik uyumunu, mobil kullanılabilirliği, yaygın SEO sorunlarını analiz etmeniz mümkündür. Aracın en büyük kusuru html site haritasını vurgulamasıdır. Toplamda 45 kritere göre analiz yapmaktadır. Analiz sonrasında düşük puan alan içerikleriniz listelenmektedir. Ayrıca sistem sizlere yapabileceğiniz değişiklikler hakkında bilgi vermektedir.

7. Site Analyzer

Site Analyzer

Site Analyzer, ücretsiz bir analiz aracı olup ayda 20 analiz yapabilirsiniz. Site Analyzer aracı denetimlerini 50 farklı parametreye göre gerçekleştirir. Hızlı bir şekilde analiz yapan bu araç ayrıca yapılabilecek iyileştirmeler hakkında bilgi vermektedir. Çok dilli web sitelerin analizinin gerçekleştirilmesi sırasında çakışmalar ortaya çıkmaktadır. Bu olumsuz özelliğinden dolayı çok dilli web siteler için tavsiye edilmemektedir.

8. WooRank

WooRank

WooRank, hem ücretli hem de ücretsiz sürümü bulunan bir araçtır. Hem küçük işletmelerin hem de büyük SEO firmalarının kullanımına uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca bireysel analizler için de uygun bir araçtır. Ayda 49 dolar ödeme yaparak çok sayıda içerik analizinin yapılması mümkündür. Analiz sonrasında dilerseniz PDF dilerseniz slayt olarak raporu indirebilirsiniz.

9. SEO Report Card

SEO Report Card

SEO Report Card, aracını kullanarak içerik denetimini hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Analizler sadece birkaç saniye içerisinde yapılır. Analiz sonrasında sizlere çeşitli bilgilerin yer aldığı bir görsel sunulur. Sıralama analizi, güven analizi, web site erişebilirliği gibi birçok konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Kısacası bir web site sağlığı ile alakalı en önemli hususları ele alır. Daha sonra bu kriterlere göre rapor sunmaktadır.

10. Deep Crawl

Deep Crawl

Deep Crawl, kullanarak esnek raporların yanı sıra derinlemesine rapor almanız mümkündür. Çok sayıda sayfası olan web sitelerin bile kolay bir şekilde analiz edilmesi mümkündür. Bu araç ayrıca rakiplerinizle alakalı çeşitli bilgileri içeren raporlar da sunmaktadır. URL yapısı, başlıklar, bağlantılar gibi çok sayıda bilgi rapor içerisinde yer alır. Hazırlanan rapora göre iyileştirmeler yapıp sıralama değişimlerini kontrol edebilirsiniz.

11. Google Search Console

Google Search Console

Google Search Console, bazı SEO uzmanları tarafından profesyonel bulunmamaktadır. Ancak site içi sorunlarla alakalı bilgi alabileceğiniz en etkili araçlardan birisidir. Web sitenizle alakalı en önemli kısımlar hakkında özet şeklinde bilgiler sunan ücretsiz bir araçtır. Bozuk bağlantılar, yükleme hızı ve HTML sorunları gibi çok sayıda bilgiye Google Search Console üstünden ulaşabilirsiniz. Makale tıklanma oranı gibi SEO verilerine Google Search Console’dan ulaşabilirsiniz.

12. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics, web sitenizi ziyaret eden kişilerin davranışları hakkında bilgi almanızı sağlar. Sayfaların istatistiksel analizi yapılırken yayınların popülerliği ölçülebilir. Ziyaretçilerin sayfada geçirdiği süreyi görmek de mümkündür. Kullanıcı davranışlarını en iyi veren araç olduğu için önemlidir. SEO çalışmalarınızı kullanıcı davranışlarına göre yaparak başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

13. SEO Workers

SEO Workers

SEO Workers, aracı kapsamlı özellikleriyle dikkat çekiyor. Sayfadaki URL’ler, görsel anahtar kelimeleri, alakalı anahtar kelimeler analiz edilebilir. Ayrıca başlık öğelerinin analiz edilmesi de mümkündür. Kısacası, web sitelerinin sıralama potansiyelini ölçmek için bu aracı kullanabilirsiniz. Ayrıca Firefox tarayıcısı için tasarlanmış olan analiz eklentisi de vardır. Bu eklenti analizi kolay bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

14. Web CEO

Web CEO

Web CEO, bir web siteyi tüm kriterleriyle birlikte ele alınır. Ayrıca analiz sonrasında elde edilen bilgileri kategorilendirir. Bu özelliğinden dolayı en kapsamlı içerik analiz araçlarından birisidir. Analiz sonrasında rapor PDF olarak indirilebilir. Kırık bağlantıların, anahtar kelimelerin ve web site bağlantı denetiminin analiz edilmesine olanak tanımaktadır.

15. Wpromote

Wpromote

Wpromote, özellikle web sitenizi rakip web sitelerle karşılaştırmak için kullanabileceğiniz bir araçtır. Karşılaştırmalar sadece 1 anahtar kelimeyle sınırlı değildir. Web sitelerin daha süt sıralarda yer almasını sağlayan anahtar kelimelere göre de kıyaslama yapar. Ücretsiz bir araç olduğu için herkes karşılaştırmalarda bu aracı kullanabilir.

16. WebGnomes

WebGnomes

WebGnomes, 20 farklı parametreye göre analiz yapmaktadır. Ücretsiz bir araç olduğu için her geçen gün daha fazla popüler olmaktadır. Arama motoru gözüyle denetimler gerçekleştirilerek rapor hazırlanır. Bu araç web trafiğinizi arttırıp daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak için size yardımcı olacaktır.

17. Lipperhey

Lipperhey

Lipperhey, çok fazla bilinen bir araç değildir. Buna rağmen birçok içerik analizi aracına göre daha fazla yararlı bilgi sunar. Belirli bir URL’ye göre analiz yapmaktadır. Web siteleri birkaç saniye içerisinde analiz etmenizi sağlayacak ara yüze sahiptir. Bu özelliği kullanıcı dostu olmasını sağlar. Aracın sunduğu öneriler arasında kesinlikle gereksiz öneriler bulunmamaktadır. Bu özelliğinden dolayı SEO uzmanları tarafından önerilen bir analiz aracıdır.

18. Varvy’s SEO Tool

Varvy's SEO Tool

Resimler, bağlantılar, alan adıyla ilgili genel bilgiler, sosyal paylaşımlar ve web sitesi hızı hakkında bilgi almayı sağlar. Varvy’s SEO Tool aracında analiz yapınca sarı kırmızı ve yeşil uyarı işaretleri göreceksiniz. Bunlar sitedeki sorunların önem sırasına göre ifade edilmesi için tasarlanmıştır. Detaylı analiz yapması en önemli özelliklerindendir. Karşınıza çıkan uyarıların önemine göre optimizasyonunuzu yapabilirsiniz.

19. Found’s SEO Audit Tool

Found's SEO Audit Tool

Found’s SEO Audit Tool, sitesindeki sorunları belirleyip çözmek isteyenler için uygundur. Sadece URL girişi yaparak teknik sorunlar hakkında anında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca dış linklerle ve içerik sorunlarıyla alakalı rapor da sunmaktadır. Analiz sonrasında hazırlanan raporu PDF olarak ekleyip arşivinizde saklayabilirsiniz.

20. SEO Audit Tool by ContentLook

SEO Audit Tool by ContentLook

SEO Audit Tool by ContentLook wordpress eklentileri arasında yer alır. Trafik, blog oluşturma, bağlantılar, SEO etkinlikleri, sosyal sinyaller ve yetki durumu hakkında bilgiler verir. Analiz sonrasında yapılması gereken düzeltmeler hakkında bilgiler verir. Bilgilerin büyük kısmı video anlatımlıdır. Verilen video anlatımları sayesinde gerekli optimizasyonlar daha kolay yapılır.

21. Seomater

Seomater

Seomater, site içi ve site dışı SEO analiziyle alakalı tüm detayları içermektedir. Hazırlanan rapor PDF olarak indirilebilir. Ücretsiz sürümü kullanılarak bir web sitenin50 sayfası analiz edilebilir. Web site sağlığını korumak için içeriklerde yer alan sorunlara odaklanın. Sistemin sunduğu rapor sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.

22. Alexa Site Audit

Alexa Site Audit

Bu aracı kullanarak sitenizle alakalı teknik sorunlarla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Alexa Site Audit, anahtar kelimeler ve backlinkler hakkında da bilgi vermektedir. Bu araç web sitede yer alan sorunları çözmek için aşamalarla birlikte bilgiler veriyor. Bu da web site sağlığını bozan sorunların daha kolay düzeltilmesini sağlıyor.

23. Moz Crawl Test

Moz Crawl Test

Moz Crawl Test, web siteyle alakalı kritik sorunlar hakkında bilgi almak için kullanılır. Yinelenen içerik, başlık etiketi hataları, sunucu hataları ve taranabilirlik konusunda da bilgi vermektedir. Analiz sonrasında e-posta adresine detaylı rapor gönderilir. Haftalık raporlama alabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sorun oluşması durumunda e-posta gönderilmesini de isteyebilirsiniz. Çok sayıda sayfanın analizi kolay bir şekilde yapılabilir. SEO’nuzu geliştirmek için bu aracı kullanabilirsiniz.

24. DareBoost

DareBoost

DareBoost, web sitenizi daha iyi performans gösterecek şekilde taramanızı sağlar. Ana işlevi sayfa yükleme hızını analiz edip iyileştirmek üstünedir. Bu analiz aracından elde edilen sonuçların anlaşılması kolaydır. Ayrıca diğer sitelerle karşılaştırma yapma yetisi de bulunmaktadır. SEO çalışmalarını yeni başladıysanız bu aracın ücretsiz sürümü size yardımcı olacaktır.

25. Ravel Tools Audit Reporting

Ravel Tools Audit Reporting

Ravel Tools Audit Reporting, mobil sürümle alakalı hataları sunmasıyla bilinen bir araçtır. Mobil sürüm faktörlerinin bir sıralama faktörü haline gelmesi bu aracı popüler yapmıştır. Web sitenizi mobil alanda düzenlemek istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz.

26. Nibbler

Nibbler

Nibbler, ücretsiz sürümüyle belirli sayfanın analizini yapmaktadır. Ücretli sürümü daha kapsamlıdır. Kırık linkler, yazım denetleyicisi ve marka raporlama gibi daha çok sayıda özelliği içerisinde bulundurur. Bu araç başlıklarda sıklıkla kullanılan anahtar kelimeleri de göstermektedir. Bu sayede web siteye faydası olana anahtar kelimeleri belirlemek mümkündür.

27. Blaze

Blaze

Blaze, tüm web sitelerinizden, bloglarınızdan ve paravan sitelerinizden meta verilerini çekip envanter oluşturmaktadır. Bu aracı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği içeriklerin çok iyi şekilde denetlenmesini sağlamasıdır. Bu aracı kullanarak projelerinizde fark etmediğiniz sorunları bulabilirsiniz. Ayrıca bu sorunları fırsata çevirmeniz de mümkündür.

28. XML Sitemap Generator

XML Sitemap Generator

XML Sitemap Generator, içerik analizi yaparak tüm bozuk bağlantılar hakkında bilgi verir. Bu özellikle çok sayıda iç bağlantı ekleyen kişilerin kullanması gereken bir araçtır. İç bağlantılar iyi olduğu sürece kullanıcı deneyimi de iyi olur. Bu araç kırık linklerin tamamını liste halinde sunar. Bu kırık bağlantı listesini kullanarak 404 hatalarından kurtulmanız mümkündür.

29. Content Insight

Content Insight

Content Insight, görüntü medya detaylarına kadar içeriği analiz eder. Denetimin dosya tür ve numaralarına göre yapılması mümkündür. Ücretsiz sürümü olsa da kısıtlamaları vardır. Bu yüzden ücretli sürümün alınması tavsiye edilir. Bu araç web site mimarisi ve kullanıcı deneyimi konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

30. AussieWriter

AussieWriter

AussieWriter, performansı düşük olan içeriklerinizi belirler. Ayrıca bu içerikleri geliştirmeniz için neler yapabileceğinizle alakalı ipuçları vermektedir. Verilen ipuçlarını uygulayarak performansı düşük olan içeriklerinizi geliştirebilirsiniz. Bu serp sonuçlarında daha iyi sıralama almanızı sağlayacaktır.

31. Yoast SEO Plugin

Yoast SEO Plugin

Yoast SEO Plugin, içerik düzenleme konusunda en başarılı wordpress eklentisidir. Bu eklenti sayesinde içeriklerin SEO uyumlu hale getirilmesi kolaydır. Yoast SEO Plugin aracını kullanarak hedef anahtar kelimeyle alakalı analizleri yapabilirsiniz. Okunabilirlik analizi yapması içeriklerin kullanıcı deneyimini de arttırmaktadır. Hem ücretli hem de ücretsiz sürümleri vardır. Kendinizi tek anahtar kelimeyle sınırlandırmamak için ücretli sürümü kullanmanızı tavsiye ederiz.

32. Woopra

Woopra

Woopra, siteyi ziyaret eden her kullanıcı için ayrı bilgi vermektedir. Sitenizin kullanıcılar üstündeki etkisini bu araçla online olarak izleyebilirsiniz. Bu içerik performansını anlamak adına önemlidir. Bu aracı WordPress, Dropbox ve Hubspor gibi yazılımlara kolay bir şekilde entegre etmeniz mümkündür.

33. SE Ranking Website Audit

SE Ranking Website Audit

SE Ranking Website Audit; web yöneticileri, pazarlama ekipleri ve SEO ajansları için harikadır. Rakip analizi, kapsamlı web site denetimi, backlink analizi, anahtar kelime önerileri gibi özellikleri içerisinde bulundurur. Ara yüzünün kullanıcı dostu olmasından dolayı içerik analizleri kolay bir şekilde yapılır.

İçerik analiz araçları ile sitenize güç katın. Daha fazla trafik ve müşteriye ulaşmanızı sağlayacak denetim araçlarından bahsettik, şimdi kusursuz içerikler üretmeye başlayabilirsiniz.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı
Comments
  • Faydalı bilgiler için teşekkürler tüm içerikleriniz yol gösterici, 4 yıldan uzun süredir takip ediyorum sizleri sayenizde çok şey öğrendik hocalarım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.