Google Maps SEO Yönergeleri

Google Maps Seo Yönergeleri

Google Maps Seo yönergelerinden bahsetmeden önce Seo nedir beraber göz atalım;

Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO, genellikle web sitenizin bazı bölümlerinde küçük değişiklikler yapılmasını ifade eder. Bu arama motoru optimizasyonu sitenizin kullanıcı deneyimine ve organik arama sonuçlarındaki performansa önemli derecede etki eder. Arama motoru optimizasyonu yani Seo sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü artırmak için yapılabilecek en iyi işlemdir. İnternet ortamında sıklıkla kullanılmakta ve artık sadece siteler ile sınırlı kalmamaktadır. Yerel işletmeler için güçlü online pazarlama açılmasına, yerel haritalar ve inceleme siteleri gerekmektedir. Bunlar da belirli bir yatırım gerektirse da firmalar için müşteri kazanma yöntemi olmuştur.

Local Seo Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi Local Seo bölgesel arama sonuçlarının en ilgili sonuçlarının sizlere sunulması anlamına gelir. Yani kısaca tanımlayacak olursak Yerel Seo demek mümkündür. Google arama seçeneklerinde şehir, ülke gibi aramalar yapılabildiği herkesten tarafından bilinmektedir. Yalnız herkes belirlediği anahtar kelimenin arama motorları sonuçlarında ilk sayfada hatta ilk sırada olmasını ister. Bunun için emek harcamaları hatta yatırımlar yapmaları gerekebilir. Bahsettiğiniz Local Seo da etkili olabilmeniz için, metalarınızı hizmet verdiğiniz yerel bilgiye göre ayarlamanız gerekir. Sitenizin anahtar kelime veya açıklama bölümünü da yerel olarak düzenlemeniz size avantaj sağlayacaktır. Tamamen bir bölgeye hitap eden Local Seo, o bölgede hâkim olmanızı dolayısıyla vereceğiniz hizmetin o kadar çok talep görmesini sağlayacaktır. Burada önemli olan site içi optimizasyonun lokal bir şekilde yapılması ve optimizasyonda bölgeye hitap eden anahtar kelimeler ve açıklamaları bulundurmaktır. Google üzerinden yapılan araştırmalarda, araştırma yapan bir kişinin Local SEO sonuçlarında çıkan siteyi ağırlıklı olarak tercih ettiği bilinmektedir. Bunun diğer bir avantajı ise arama sonucunda işletmenizin yol tarifinin müşterilere sunulmasıdır.

Google Maps ve Google Maps Seo Nedir?

Google Maps, Google tarafından hizmete sunulmuş ücretsiz çevrim içi haritalama servisine verilen isimdir. Aranılan herhangi bir yeri harita üzerinde gösterirken yol tarifinin de yapıldığı bir uygulamadır. Günümüzde teknolojinin giderek ilerlemesi, hemen hemen herkesin akıllı telefonları kullanıyor olması bu uygulamanın da giderek kullanımının artmasına imkân vermiştir. Artık bu uygulama ile hiç bilmediğiniz yerlerde dahi gezmek artık çok kolaydır.

Google Maps Seo ise Türkçe olarak Google Haritalar sıralaması olarak bilinmekte ve herhangi bir hizmet için arama motorunu çalıştırdığınız zaman sizin yakınınızda bulunan işletmelerin haritada çıkmasıdır. Harita başlığı yaptığınız iş ile alakalı olduğu zaman yapılan aramalarda üst sıralarda çıkmanız kolaylaşacaktır. Hizmet veren şirketlerin hepsi tabi ki sitelerinin ilk sayfada çıkmasını isterler. Bu yüzden şirketler veya işletmeler aramalarda üst sıralarda olmak için artık haritalarda seo işlemini kullanmaya başlamıştır. Bu çerçevede google maps doğru bir şekilde kullanılırsa az rekabet ile çok ziyaretçi elde edilebilir. Google Maps uygulamasında sizde şirketinizin veya firmanızın ilk sayfada çıkmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken detaylar vardır.

Google Maps Uygulaması İçin Yönergeler

Bu bağlamda adım adım aşağıdaki yönergeleri uygulamanız yeterli olacaktır. Aşağıdaki bilgileri Google Maps’e eklemelisiniz.

  • Firmanızın logosu
  • Şirketimize ait resimler
  • Hizmet verdiğimiz bölgeler
  • Çalışma saatlerinin
  • Adres ve iletişim bilgileriniz (mail, telefon, faks vb.)

Bu işlemi yapmadan önce nelere dikkat edilmelidir?

  • Mutlaka gmail hesabınız bulunmalıdır.
  • Doğrulama telefon yolu ile yapılacağından telefonunuzun mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekir.
  • Rakamlar İngilizce olarak söylenecektir. Bu yüzden bir kâğıda not alarak daha hızlı bir şekilde sizden istenildiğinde parolayı girmelisiniz.
Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı
Comments
  • Tamda araştırdığım bir konuydu. Teşekkürler SEO şefi yakından takip ediyoruz. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.