Japonca Kelime İndex Sorunları ve Çözümleri

japonca index sorunu

Siteniz Japonca kelimelerden indexmi alıyor? Google dizinlerinde binlerce japonca karakterli indexleriniz mi oluştu? Japonca indexler nasıl temizlenir çözümleri.

Japonca Kelime İndex Saldırısı Nedir?

Google dizinlerinde site title ve metalarınız da Japonca karakterler görüyor iseniz sitenize saldırı yapılmış demektir. Siteniz içerisinde bilmediğiniz sitelerin linkleri var ise Japonca index saldırısına maruz kalmışsınız demektir.

Japonca İndex Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Öncelikle sitenizin bu durumdan etkilenip etkilenmediğinden emin olmalısınız. Sırası ile yapmanız gereken işlemler.

Sorunları düzeltmeye başladığınız süreçte sitenizi noindex yapmayı unutmayın. Daha fazla URL’inizin japonca indexlenmesini önleyecektir. İşlemler bittikten sonra sitenizi tekrar arama motorları botlarının taraması için açabilirsiniz.

  • Sitenizin açıkken sağ click yaparak, kaynak kodunu göster yapmanız gerekiyor. Bu alanda Ctrl + F tuşuna basarak http yazın ve sarı ile işaretli tüm bağlantılara bakın. Farklı bağlantıların olup olmadığından emin olun.
  • Temanızı mutlaka değiştirin, genellikle bu durum lisanlı temaları, lisansız olarak kullanan site sahiplerinin başına gelmektedir. Çünkü temalar farklı forum vb sitelerde ücretsiz, tam sürüm denilerek içine kod eklenip dağıtılmaktadır. Bu yüzden tema değişimi yapmanız şarttır diyebilirim. Neden tema değiştirmeniz gerekiyor? kullandığınız temanın sadece header, function, footer dosyaları içerisine gizli kodlar eklenmemektedir. Kimi zaman js, css dosyaları içerisinde eklenerek encode edilmektedir. Bu yüzden siteleri tespit etmeniz zorlaşabilir.
  • Virüs Total ile sitenizi taramanız gerekmektedir. Çıkan sonuçlar olumlu ise sitenizde virüs yok demektir. Lakin, virüs olmadığı gizli kodların eklenmediği anlamına gelmez.
  • Wordfence Security güvenlik eklentisini kurun, kurulumu yaparken dikkatli olmayı unutmayın.
  • Search console’a bağlanıp, ana sayfanızı Google gibi getir yapın ve kaynak kodlarını indirerek içerisinde gizli bağlantıların olup olmadığından emin olun.
  • Tüm temizlik işlemlerini yaptıktan sonra, search console’den sitemap haritanızın yeniden gönderilmesi gerekmektedir.
  • Eğer farklı URL’ler oluşmuş ise bu URL’lerin 404 vermesini sağlayın ve 404 sayfanızın noindex olduğundan emin olun.
  • Kullandığınız eklentiler hakkında araştırma yapın genellikle bu sorun temadan kaynaklanmıyor ise, kullanılan eklentilerden birinden dolayı kaynaklanmaktadır. Bilinir eklentiler haricinde yeni çıkmış ve az kullanılan eklentilerden uzak durun.
  • Yeni içerikler üretmeye devam etmeniz gerekiyor bu süreç içerisinde.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra içiniz rahat olabilir.

Her zaman bir projeye başladığınızda, lisanslı bir tema kullanmaya özen görmelisiniz.

Çok sık karşılaşıp ve cevapladığım soruların en başında Japonca sitelerden gelen index sorunları sorusu oluyor. Saldırı alan siteleri incelediğimde %90’ının lisansız tema kullandığını tespit ettim.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı
Comments
  • Açıklamanız için teşekkür ederim. Benim sitemin lisanslı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim. Yardımcı olurmusunuz. Yapan kişi lisanslı olduğunu söylüyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.