İngilizce Sitelere SEO Nasıl Yapılır?

İngilizce Sitelere SEO Nasıl Yapılır?

Türkiye’de son dönemlerde İngilizce siteler daha popüler hale gelmeye başladı. Bu sadece webmasterlar için geçerli değil ziyaretçiler içinde geçerli bir istatistik, Türkiye’de ingilizce konuşma oranın artmasıyla yabancı sitelere olan ilgi gün geçtikçe artmaya başlıyor. Artık ziyaretçiler yerli siteler yerine yabancı siteleri takip etmeye başladı. Ayrıca dünyada İngilizce konuşan yüz milyonlarca insan farklı ülkelerde yaşasalar da aramaları öncelikli olarak İngilizce yapıyor. Yani dünya’ya hitap eden bir web sitesi oluşturmak için önünüzde hiçbir engel bulunmuyor. Birçok geliştirici içerik üretimi konusunda ve SEO çalışmalarının zorluğundan dolayı İngilizce hizmet vermekten çekiniyor ancak milyonlarca potansiyeli olan bir kitleye hitap edeceksiniz ve kazançlarda daha verimli olacak. Yani artıları ve eksileri değerlendirdiğinizde artılar daha ağır basmakta.

İngilizce Sitelere SEO çalışması nasıl yapılır

İngilizce sitelere yapılacak çalışmaların Türkçe sitelere yapılanlarla çok büyük farkları bulunmuyor. Sadece altını çizmemiz gereken birkaç püf nokta bulunuyor. Makalede size Türkçe ve İngilizce SEO çalışmaları arasındaki farkları anlatacağınız. Bunlar dışında izlenmesi gereken adımlar aynıdır. Site içi seo çalışmasında, Türkçe sitelerde geçerli olan kuralların aynısı İngilizce içinde geçerli seo nedir makalemizi okuyarak bu konuda detaylı bilgiler alabilirsiniz. İngilizce sitelerde seo çalışması yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

İngilizce dil yapısına uygun makaleler

İngilizce siteler arasındaki en büyük fark kullanılan yazım dilinden kaynaklanmaktadır. Yani bir İngiliz bir cümleyi farklı kurarken bir Alman İngilizce bir cümleyi farklı kurabilir. Bu yapılan aramalara da yansımaktadır. Yani Almanlar arama yaparken kendi dil yapılarında kurdukları bir cümleyi İngilizce’ye doğrudan çevirerek yapar. Örneğin; cümlemiz ” Game of thrones ne zaman başlıyor” olsun genellikle Türklerin yapacağı arama “When will start Game of thrones” olacaktır. Almanlarda ise “Game of thrones start date”, Amerikanlarda “Game of thrones premiere date”, Fransa’da “Game of thrones air date”  Avrupa’nın genelinde ise “Game of thrones release date” olarak aranır. Bu farklıların çıkmasındaki temel nedeni orijinal dillerdeki kültür farklılıklardan kaynaklanır.

Ne kadar İngilizce dil yapısına uygun makale hazırlarsanız hazırlayan farklılıklar olacaktır. Bu sorunu avantaja çevirmek için İngilizce SEO uyumlu makaleler hazırlamanız gerekir. Bunu yapmak için anahtar kelimeleri detaylı olarak analiz edin. Adwords kelime planlayıcı kullanarak en çok aranan kelime öbeklerini tespit edin, makale başlığını en çok aranan kelimelerden oluşturun, makale içinde ise elde ettiğiniz aranma hacmi olan diğer kelime yapılarına yer verin. Kullandığınız alternatif anahtar kelimelerin zorluklarını analiz ederek seçimler yapın, birkaç site ana başlık olarak o kelimeleri seçtiyse kullanmanız pek bir anlam ifade etmez asıl amaç diğer kelimelerden organik ziyaretçi alarak ana başlığın daha kolay yükselmesini sağlamaktır. Bu nedenle aranma hacmi düşükte olsa rekabetin az olduğu kelimeleri seçin.

Ülkelere göre arama sonuçlarının farklılık nedenleri

İngilizce siteler Google ™ sonuçlarında sıralanırken, sitenin hangi ülkelerden organik ziyaretçi ve hangi ülkelerden referans link aldığı değerlendirilir. Google ™’un konum ve dile göre sıralama yaptığı 100’den fazla uzantısı vardır. Örneğin; Google.com.tr üzerinden yapılan İngilizce arama sonuçları, Google.co.uk üzerinden yapılandan farklı sonuçlar gösterir.  Tüm arama sonuçlarında başarı elde etmeniz çok zordur ancak birkaç tanesinde elde edeceğiniz başarı diğerlerinde daha kolay yükselmenize yardımcı olur. Sıralama farklılıklarından minimum seviyede etkilenmek için sitenize gelen referans link çeşitliliğini artırın, farklı ülkelerde ve dillerde sitelerden linkler alın.

Kullanılan sunucu konumu

SEO’nun altın kurallarından biride site hızıdır. Türkiye’de bulunan bir siteye Amerika’dan girmek isteyen bir kişi daha yavaş erişir. Bölgelerin birbirinden uzak olmasından dolayı sorgu ve yanıt süreleri gecikir bu nedenle uzak konumdaki kişilerin siteye erişmesi daha uzun sürebilir. Örneğin Türkiye lokasyon bir siteye Ankara’dan 1 saniyede erişilirken New York’dan erişmek isteyen kişi 2-3 saniyede erişir.  Bu nedenle kullanılan sunucu tercihini batı Avrupa veya Amerika yönünde yapmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca site IP’si küçükte olsa sıralamalarda fark yaratır bu kriterden faydalanmak için İngiltere veya Amerika’yı tercih edebilirsiniz. Eğer bunu yapma imkanınız yoksa Cloudflare ile IP maskelemesi yapmanızı öneririz.

Link İnşaatı

İngilizce sitelerde link inşaatı yapmak çok masraflı olabilir. Bu nedenle kendi site ağınızı kurmanızı tavsiye ederiz. Sektörle ilgili alternatif domainlerin kullanıldığı 6 paravan site açın(rekabete göre rakam artıp azalabilir), bu sitelere belli aralıklarla içerik ekleyin index sayısının fazla olması için 2-3 etiket kullanın. Ücretsiz link alabileceğiniz sitelerden bu paravan sitelere ve ana siteye linkler alın (sosyal ağlar, profil linkler, soru-cevap siteleri, forumlar) kullanabilirsiniz. Paravan sitelerden iki footer link çıkışı yapın A’dan C ve B’ye, B’den A ve D’ye gibi sürekli döngü içinde olacak orantılı bir zincir oluşturun paravan sitelerden en iyi durumda olandan 3. link çıkışı olarak ana siteye link verin. Diğer sitelerden footer link vermeyin sadece önemli içeriklere uzun aralıklarla tanıtım niteliğinde çıkışlar yapın böylece paravan siteleri daha verimli kullanmış olursunuz.

Referans domain sayısı, siteye link veren domain sayısının fazla olması sizi daha iyi noktalara getirir. Başlangıç seviyesinde olan siteler forum ve soru cevap sitelerini takip ederek insanlara yardımcı olacak cevapların içine linklerini ekleyebilir. Kesinlikle sadece link vermek amacıyla verimsiz çalışmalar yapmayın. Paylaşımların insanlara yardım ettiğinden emin olun.

Sosyal Medya

Siteniz kullanıcı odaklı hizmet veren bir siteyse  insanlara ulaşmanın ve sitenizi tanıtmanın en kolay yolu sosyal medya siteleridir. Facebook, Twitter, Tumblr, Google ™+, Blogger, Reddit, Pinterest, Scoop.it ziyaretçi kazanmak için kullanabileceğiniz etkili adreslerdir. Ancak bu ağlarda takipçi sayısı yüksek bir profile sahip değilsiniz kitleye ulaşmanızda zordur.

Facebook, dünya genelinde en ucuza reklam yapabileceğiniz kullanımı kolay bir araçtır. İnsanlara hizmet veren, kullanıcıların tanımasıyla sürekli dönüşüm sağlayacak projelerinizde reklamları her zaman kullanarak sabit ziyaretçi kitlenizi büyütmenizi öneririz.

Facebook sponsor reklamlarını kullanırken;

Bütçeniz çok yüksek değilse hedef kitle seçeneklerinde reklamın en ucuz olduğu “Trinidad ve Tobago, Hindistan, Pakistan, Nijerya, Filipinler, Bangladeş, Mısır, Tayland, Güney Afrika, Polonya ve Türkiye” ülkeleri işaretleyin dil olarak İngilizceyi seçin, hedef kitlenizin ilgi alanını belirleyin, bütçeyi günlere yayarak (reklamlar arz talep ilişkisine göre ücretlendirilir günlük bütçeyi düşük tutarsanız reklam verenin en az olduğu saatlerde uygun fiyatlara gösterim yaparsınız. Reklam günlük reklam bütçesini düşürüp günlere yaymak %30-40 oranında kar elde etmenizi sağlar) reklamı öne çıkarın.

Sonuç olarak, İngilizce sitelere SEO yapmanın Türkçe’den çok farkı yoktur. Sadece farklı lokasyonlar da bulunan sitelerden referans link kazanıp, içerik hazırlarken daha detaylı analizler yapmanız yeterli olacaktır.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.