Google Etiket Yöneticisi Kurulumu

Google etiket yöneticisi

Google Etiket Yöneticisi kullanmak siteleriniz için olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlamaktadır. Etiket yöneticisi kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Google Etiket Yöneticisi Nedir?

Google Etiket Yöneticisi mevcut siteleriniz için ücretsiz olarak sunulan dijital pazarlama verilerini toplamanızı sağlayan araçtır. Google etiket yöneticisi ile sitenize gelen trafiklerin dönüşümlerini izleyebilir, izleme aracı ile yeniden hedefleme ve tam odak noktalı çalışmalar elde edebilirsiniz.

Google Etiket Yönetici Özellikleri

Otomatik ve manuel stratejiler ile doğru hedefe ulaşmanızı sağlayacak etiket yöneticisinin özelliklerini inceleyecek olursak;

Otomatik Etiket Yönetimi

Google Etiket yöneticisi her kullanıcı için özel veriler sunmaktadır ve her kullanıcı kendine özel raporlama sistemi oluşturabilmektedir. Google etiket yöneticisi etiketleri nasıl kullanmanız gerektiği hakkında bilgiler ve sunar ve her kullanıcısı için tam erişim hakkı sunmaktadır. Kullanımı son derece basit olan Google etiket yöneticisi SEO uzmanları tarafından kullanılmaktadır. Etiket yöneticisi ile sitenizi geliştirmek istediğiniz zaman, gereksiz harcamaları unutmanız gerekmektedir. Doğru şekilde optimizasyon yapılır ise, bir çok gereksiz harcamadan kurtulabilirsiniz.

Google Etiket Yöneticisi Kontrolü

Tüm etiketler elde edilmiş veriler ile birbirinden bağımsız olarak yüklenmektedir. Sayfalar üzerinde değişken ifadelerin toplanması ile elde edilen veriler, etiket olarak sunulmaktadır. Peki değişkenleri nasıl elde edebiliriz ve kontrol işlemini sağlamak için neler yapılması gerekmektedir. UA yani Google Analytics erişim kodları ile elde edilmektedir.

Değişkenlerin toplanma süresinde sonsuz döngüde etiketler elde edebilirsiniz. Etiketlerin kullanımı erişimleri ve giriş sıklıkları kontrol edilerek en doğru etiket seçimleri yapılmaktadır.

Google Etiket Yöneticisi Kullanımı

Google etiket yöneticisi her site sahibi, BT uzmanları, SEO Uzmanları, SEM Uzmanları, Dijital Pazarlama Uzmanları ücretsiz olarak kullanabilir. Yapısal olarak karmaşık görünse dahi kullanımı son derece basittir. Kullanım için yetki tanımlaması yapılabilmektedir. İstenilen düzeyde yetkisel bir kısıtlama sağlanılarak görünmesini istemediğiniz alanları, yetkisel ayarlardan kaldırabilirsiniz.

Google etiket yöneticisi Analtytics kullanımını daha basit hale getirmektedir. Dönüşümler izlenerek veriler elde edilmektedir.

WordPress Google Etiket Yöneticisi kullanarak bu işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

Google Analytics hesabınız ile Google Etiket Yöneticisi‘ne Kaydolun.  Adım adım kayıt işlemlerini tamamlayalım. Öncelikle linkten giriş yapalım. Karşımıza çıkan ekranda Account Name yazan alana kullanıcı adını girelim ve çeltiği işaretleyelim. Ardından Contine Butonunu tıklayalım.

google tag manager

İşlemin adından, “Container name” yazan bölüme site adresini başında www olmadan yazalım. alt bölümden “web” sekmesine tıklayalım. Sonrada Create butonunun aktif olduğunu görünce create butonuna tıklayalım.

google tag manager kurulum

İşlemleri tamamladıktan sonra, gizlilik politikası ve kullanım sözleşmesi ekranı açılacaktır. Karşınıza çıkan ekrandan Dil “english” seçelim, Türkçe Dil desteği bulunmamaktadır. Ve yes butonunu tıklayarak devam edelim. En son olarak kodların ekranınızda çıktığını göreceksiniz.

google tag manager kodları

İşlemler tamamlandıktan sonra kullanıma hazır olan ekranımız gelecek. Artık google etiket yöneticisini kullanabiliriz. Yeni etiketlerin yüklenmesi gerekmektedir.

tag manager kullanım

Etiket yüklemeden önce hangi hesaplar ile yükleneceğinin seçilmesi gerekmektedir. Özel bir kodlama kullanılmayacak ise google analytics seçilmesi yeterli olacaktır. Özel kodlama kullanılacak ise HTML seçmeniz gerekmektedir. İşleme devam edelim “New Tag” sekmesini tıklayalım.

tag seçimi

Google Analytics seçildikten sonra size, evrensel veya klasik olarak seçim sunmaktadır. Evrensel olanı seçmeniz gerekmektedir. Google analytics hesabına bağlanarak, yönetici sekmesinden izleme kimliği ID nize ulaşmanız gerekmektedir.

google analtics izleme kodu kimliği

UA- Kimlik yani izleme kimliği numarası alınarak, tekrar google tag manager ekranına geçilir. İzleme kimliği numarası eklendikten sonra izleme türünden sayfa görüntüleme seçilmelidir. Contune sekmesi tıklanır.

google tag manager izleme kimliği

Contine tıklandıktan sonra, karşınıza çıkan ekrandan “All Page” tüm sayfalar seçilir. Ardından “crea tag” etiketleri oluştur tıklanır.

tag manager etiket

En son olarak ta izleme kodunu kullandığınız tema veya özel yazılım sistemde, alt alana yerleştirmeniz olacaktır. Artık Google etiket yöneticisini kullanabilirsiniz.

son işlem

Kodu ekledikten sonra, “publish now” alanı kırmızı ise, yan alanda bulunan “publish” butonunu tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı
Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.