Chrome ile Seo Analizi

Chrome seo audit

Chrome SEO

Web tasarımı yaparken, özellikle CSS ayarlarınızın kontrolü için Mozilla Firefox ve Chrome gibi browserların web geliştirici araçlarına aşina olanlarınız vardır. Bu browserlar bize seo için faydalı olan performans test araçlarıda sağlamaktadırlar. Bir çok seo analiz sitesi bu araçları online olarak size sağlasada alternatif olarak kendi browserınızda da bu testleri yapabilirsiniz.

Size bahsedeceğim araç Chrome içerisinde F12 tuşuna basarak açabildiğimiz audits. Audits size bağlantı ve web sayfanızdaki düzeltmeler ile ilgili bir döküm çıkartır.

Network utilization ve webpage performance şeklinde kendi içinde iki analiz kategorisine ayrılır.

audits

Bu iki analiz kategorisinide iki biçimde işleyebiliriz.

Audit present state (Mevcut sayfayı denetler)

Reload Page and Audit on Load (Sayfayı yeniden yükler ve yükleme durumunun denetimini yapar)

Chrome Audits

Audit Present State‘i seçip Run komutunu çalıştırıyorum. Sayfa analizlerimiz gerçekleşti. Oluşturduğumuz analiz profili içerisinde sarı başlıklar performans önerileri, kırmızı başlıklar ise düzeltilmesi önemli hataları gösterir. Yaptığımız birçok düzeltme sitemizi olduğundan daha iyi bir hale getirecektir. Yinede kusursuz kodlamalı bir sayfa hayaliniz varsa şimdiden unutun. Çünkü google.com sayfası içinde bir arama yapıp audits derseniz göreceksiniz ki Google ana sitesinde bile hatalar var. Öyleyse bu hatayı neden düzeltmeliyiz? Sitemizde eklemeler yaptıkça ve yeni içerikler girdikçe bu hatalar artığı için. Eğer sayfa hatalarının devamlı kontrolünü yapmazsak, bir süre sonra sayfamız yavaşlayacak ve içeriklerimizin indekslenmesinde problemler yaşayacağız. Elimizden geldiğince az hata en iyi çözümdür.

Şimdi sayfamızın responsive özelliğini bozmadan performans tavsiyelerinden birini yapalım. Image yükseklik ve genişlik verilmemiş uyarısı var.

chrome-audits-seo

Temanın ilgili php dosyasını açıyorum ve ilgili satırları buluyorum.

kod

image dosyasına yükselik ve genişlik değerleri giriyorum ve dosyayı sunucuya gönderelim. Sayfayı yeniledikten sonra tekrar audits run diyelim.

kod2

son

Hatayı çözdük. Ne kadar az hatamız olursa botlar ve browserlar sayfamızı daha iyi okur. 

Sadece bu da değil. Bazı dizin sitelerinin kodlaması düzgün olmayan siteleri kabul etmediklerini bilmelisiniz.

Anlamadığınız hataları  Google’da aratarak ve webmaster forumlarında tartışarak hem programcılığınızı daha iyi hale geliştirir, hem de yeni kodlar hazırlarken en güncel teknikleri kullanmış olursunuz. Seo optimizasyon tekniklerinin her gün geliştiği günümüzde, yeni çıkan güncellemeleri sizin için takip etmeye devam edeceğiz.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.