Resimler nasıl Seo uyumlu hale getirilir

Seo uyumlu

Sitenizde kullanılan resimleri SEO uyumlu hale getirerek daha iyi sıralamalar alıp site trafiğini artırabilirsiniz. Google üzerinde yapılan aramaların yaklaşık %20’si görsel aramalardan oluşmaktadır. Sitenizi iyi yerlere getirmek istiyorsanız göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir rakamdır.

Görsel arama nedir ?

Arama motorları üzerinde çıkartılan anahtar kelime sonuçlarının sadece fotoğraf veya resimlerle gösterilmesidir. Özellikle Google bu alanda yaptığı yeniliklerle anahtar bir kelime yerine resimlerle arama yapma seçeneği de sunmaktadır. Bir resmi aradığınızda nerelerde hangi kelimelerde nasıl kullanıldıklarını kolayca görebilirsiniz.
google logosu
Örnek olarak Google logosunu görsel arama olarak internette taradık ve çıkan sonuç sayısı 999 ve her biri birinden farklı veya benzer ancak birebir sonuçla karşılaşamıyoruz. Bunun nedeni ise özgünlük, kullanıcılara en iyi sonuçları iletmek için Google aynı içerikler yerine birine benzer içerikleri sıralıyor yani kullandığınız resimler size ait değilse veya özgün hale getirilmediyse görsel aramalarda yer alamayabilirsiniz.

Resimler SEO uyumlu hale nasıl getirilir ?

İçeriklerde kullandığınız resimlerin ön plana çıkarak sıralamalarda yer almasını istiyorsanız kullanacağınız resmin öncelikle eşsiz daha önce paylaşılmamış bir görsel olması gerekmektedir. Ancak özgün bir resim sahibi olma imkanınız yoksa veya içeriğiniz buna el verişli değilse özgünleştirilmiş resimler kullanabilirsiniz.

Resimler nasıl özgünleştirilir ?

Kullanacağınız resmi öncelikle google.co.uk İngilizce arama sonuçlarından elde etmenizi öneririz. Her dilde farklı sıralamalar sunduğu için kendi dilinizde çıkan sonuçlardan daha farklı resimlere sahip olarak bir adım önde başlayabilirsiniz. Kullanacağınız resmi farklı kaydet yerine ekran fotoğrafı alarak kayıt edin.

Paint, photoshop gibi programlar kullanarak elde ettiğiniz resmin boyutlarında düzenlemeler yapın aynı boyutlarda kullanılmayan eşsiz görseller ortaya çıkartın, resim üzerine anahtar kelimeniz veya logonuzu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, arka plan rengi, kontrast ayarları, efektler ekleyerek orjinalliğini bozmayacak şekilde eşsiz bir resim ortaya çıkartabilirsiniz.

Başlık Seçimi

Kullanılan görsel ile aynı veya benzer resimler sıralamalarda yer alıyorsa bu görsellerin isimlerini özgün hale getirmeniz gerekmektedir. Daha kapsamlı bir başlık kullanmanız kısmen özgün bir başlık olacaktır. Ayrıca kullanılan resmin başlığının içerik başlığı ile bağlantılı olduğundan emin olmalısınız.

Alt Etiket

Site sağlığı ve SEO uyumu açısından kullanılan görsellerin alt etiket (Alternatif metin) sahibi olması gerekmektedir. Kullanılanılan görsele anahtar kelime tanım eklemek gibi düşünebilirsiniz. Kullanılan başlıktan farklı veya kapsamlı bir tanım ekleyebilirsiniz. Ayrıca resimlere tanım ekleyerek daha açıklayıcı olabilirsiniz.

Görsel site haritası

Sitenizde kullanılan görselleri arama motorlarına bildirip dizinlere ekle komutunu daha kolay vermenizi sağlamak için görsel sitemaps kullanmanız gerekmektedir. Site haritası eklemek botların kolayca resimleri taramasına yardımcı olurken içeriklerin görsellerle zenginleştirildiğini daha iyi tanımlayıp normal sıralamalarda yükselmenize katkı sağlar.

SEO dostu URL yapısı

Kullanılan resimlerin url yapısını resimler/%baslık% olarak kullanmanızı tavsiye ederiz. Özellikle resim URL adresinde başlığın yer alması daha iyi sıralamalar almasına yardımcı olacaktır.

Webmasterlar genellikle görsel aramalara dikkat etmediği için rekabet oranı daha düşüktür ve normal sıralamaların aksine görsellerde üst sıralarda yer almak almak daha kolaydır. Belirtiğimiz teknikleri uygulayarak sitenize alternatif bir hit kaynağı oluşturabilirsiniz.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı
Comments
  • Bu gne kadar okuduğum en iyi açıklama oldu. Resimleri nasıl optimize edeceğimi öğrenmiş oldum, hocam bilgilerinizden lütfen bizi mahrum etmeyin. Benim gibi seo’ya yeni başlayanlar için çok önemli yazılarınız. Google sizlere hakettiğiniz değeri verecektir.

  • Sizi takip etmekten büyük keyif alıyorum hocam, en doğru ve en taze bilgiyi hiç çekinmeden tüm bilgilerinizi açıkça paylaşmanız taktire şayan.

  • Hocam çok teşekkür ederim bu açıklamayı uyguladıkları ürünlerimiz Google’da çıkmaya başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.