404 hata sayfası oluşturma

404 hata sayfası

404 hata sayfası, ziyaretçiler tarafından yanlış yazılan URL leri,silinen indexleri ve yanlış indexleri yönlendirmek amaçlı yapılması gereken sayfadır. Ziyaretçiler arama yaptıklarında aradığı içeriğin web sayfasında olmadığını belirten sayfadır.

404 hata sayfası oluşturma

404 hata sayfasında dikkat edilmesi gereken konu, kullanıcı arama motorları veya site içerisinde yaptığı bir arama sonucunda veya yanlış yazdığı bir adres sonucunda sitenizde çıkan 404 sayfasına dikkat etmektedir. 404 sayfasında mutlaka yönlendirici alanlar bulunması gerekiyor veya açıklayıcı bir metin olması gerekmektedir. Bunun içinde sunucu yetkisinin sizde olması gerekiyor. Eğer sunucu yetkiniz var ise, 404 sayfasını özel olarak yapmanız sitenizde olumlu etkiler verecektir.

404 hata sayfası HTML olarak hazırlanmalıdır ve içeriğini isteğinize göre düzenleyebilirsiniz.

404 sayfası oluşturmak için neler yapmak gerekiyor?

İlk olarak yapmanız gereken sitenizin ftp bilgilerine ulaşmak olacaktır. Sunucu firması tarafından tarafınıza tahsis edilen FTP bilgileri ile giriş işlemi yapmanız gerekmektedir. Sonrasında Public_html klasörüne giriş yaparak. Yeni dosya sekmesi tıklanmalıdır. Oluşturulacak html adına 404.html ismi verilmelidir. Dosya oluşturulduktan sonra, tavsiye edeceğim bazı açıklamaları html dosyanızda barındırabilirsiniz.

  1. 404 hata sayfasının öncelikle manuel kodlanmasını sağlmalısınız, ziyaretçilerin yanlış yaptıkları aramalar sonucunda, yaptığı aramanın site içeriğinizde bulunmadığını bildiren bir metin yazmalısınız.
  2. Arama sonucunda bulunmadığı görsel bir resimle orta ölçekte bir büyüklükte bir logo ile gösteriniz.
  3. Kullanıcının tekrar arama yapmasını sağlamak için, 404 hata sayfası içeriğine arama butonu eklemelisiniz.
  4. Yanlış yazılan veya silinen URL lere benzer konuların hata sayfası altında çıkmasını sağlamalısınız. İçerik yönlendirmelerini kullanmanız gerekmektedir.
  5. Hata sayfası tespitleri yapmalısınız ve google webmaster console den hatalı linklerin değiştirildiğini veya kaldırıldığını bildirmelisiniz. İşlem ardından düzeltildi sekmesini tıklamayı unutmamalısınız.
  6. Diğer dikkat etmeniz gereken konu ise, 404 hata sayfasını tek bir html olarak ayrı bir sayfada sunmamalısınız. Tasarımınızın orta alanında olmalı, sidebar,header,alt alan bölümleri mutlaka olmalıdır.
  7. 404 hata sayfası içerisine mutlaka logonuzu eklemelisiniz. Yanlış bir arama,kırık link veya silinen link aramalarında kullanıcıya hangi sitede olduğunu göstermelisiniz.
  8. Otomatik yönlendirmelerden kaçınmalısınız, ziyaretçinin hatalı sayfaya gelmesinin ardından, şüpheli yönlendirmeler yapmamalı içeriğin olmadığını gösteren bir yazı metni sunmalısınız. Yönlendirme yapılacak ise 404.shtml ile yapabilirsiniz.

404 hata sayfası her sitede olması gereken bir html dosyasıdır. Yine site içerisinde hata sayfası yönlendirmesi yapılacak ise 403.shtml ile yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Author:
SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Al

Bize projenizi anlatın. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapacağız.